Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

33,5 Milyar Dolar Değerinde Ethereum, Akıllı Sözleşme İçerisinde “Sıkışmış” Durumda Bulunuyor

Ethereum’un en büyük akıllı sözleşmesi Beacon Chain’de yaklaşık 33.5 milyar dolar değerinde 8.641.954 ethereum üzerinde işlem yapılamadığı için “sıkışmış” durumda bulunuyor.

Twitterda konuyu gündeme taşıyan bir kullanıcı paylaşımda Ethereum ağının en büyük akıllı sözleşmesi Beacon Chain‘de milyarlarca dolar ethereum’un “sıkışmış” olduğunu söyledi.

Akıllı sözleşme içinde bulunan ethereum’ların, 2020 Kasım ayında  başlatılan Ethereum 2.0 Beacon Chain staking sözleşmesi ve Hard Fork olmadan çalışması mümkün değil. Ayrıca Hard Fork şartları henüz belirlenmedi. Beacon Chain, Ethereum mainnet’i ile birleşmesinden sonra Hard Fork şartları belirlenecek. Bazı insanlar durumun bilincinde olmasına rağmen sözleşmeye Ethereum kilitlemeye devam ediyor.

Beacon Chain, Ethereum’u proof-of-work sisteminden proof-of-stake (PoS) sistemine taşıyacak ilk kilit adım olacak. Ethereum 2.0’da doğrulayıcı olmak isteyenlerin, akıllı sözleşmeye 32 ethereum kilitlemesi gerekiyor.

Beacon Chain akıllı sözleşmesinin Ethereum mainnet’i ile birleşmesi proof of stake sistemine geçişi tamamlayacak. Ethereum web sitesinde paylaştığı bilgilere göre bu geçiş süreci 2022 yılının ilk veya ikinci çeyreğinde gerçekleşecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!