Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cooper: 2 Milyon 750 Bin SHIB Daha Dolaşımdan Çıkarıldı

Müzik şirketi Bigger Entertainment’ın sahibi Steven Cooper, bugün paylaştığı tweetle 2 milyon 750 bin Shiba Inu tokenın (SHIB) daha yakılarak dolaşımdan nihai olarak çıkarıldığını duyurdu.

Cooper tarafından yapılan açıklamaya göre SHIB topluluğuyla birlikte yakın zamanda yapılan yayının ardından bugün Türkiye saatiyle 03:47’de 2 milyon 750 bin SHIB’in daha yakımı gerçekleşti.

Yakılan tokenlar, kullanılmayan bir blockchain adresine gönderildiği için bir daha harcanamıyor ve dolaşımdan nihai olarak çıkmış varsayılıyor.

Dogecoin’in (DOGE) rakibi olarak 2020’de piyasaya giren Shiba Inu’nun başlangıçtaki toplam arzının yarısı Ethereum’un kurucularından Vitalik Buterin’e gönderilmiş, yarısı ise Uniswap’e kitlenmişti. Buterin, kendisine gönderilen SHIB tokenların bir kısmını bağışlamasının ardından, hesabında kalan 410 trilyondan fazla SHIB’i Mayıs 2021 tarihinde dolaşımdan çıkarmıştı.

Token yakmak, Buterin’in işleminin ardından Shiba Inu topluluğu arasında popüler bir hal aldı. Bu trendin temsilcilerinden olan Bigger Entertainment, Shiba Inu destekçilerinin katılımıyla 20 Ekim’den beri çeşitli aralıklarla token yakım kampanyaları düzenliyor.

Şirketin geçen hafta düzenlediği ve canlı olarak yayımlanan yılbaşı etkinliğinde, SHIB destekçilerinin katkılarıyla bir havuz oluşturulmuş ve 239 milyon 600 binden fazla SHIB yakılmıştı.

Bigger Entertainment, bugünkü işlemle birlikte ekim ayından beri sürdürdüğü kampanyalar kapsamında toplamda 889 milyon 483 bin 100 adet SHIB yakmış oldu.

Cooper, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “2022’nin getireceği şeyler için heyecanlıyız!” ifadesini kullandı. Şirket, SHIB için düzenlediği yakım kampanyalarını önümüzdeki haftalarda sürdürmeyi planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!