Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarderler İtibari Para Birimleri Yerine Kriptoyu Tercih Ediyor

Milyarderler enflasyondan korunmak için itibari para birimleri yerine kripto para birimlerini daha fazla tercih etmeye başladı.

Milyarderler tarafından 2021 yılında itibari para birimleri yerine kripto sektörüne artan ilginin, oluşan enflasyon nedeni ile 2022 yılında da devam etmesi bekleniyor.

Bloomberg tarafından yayınlanan 1 Ocak tarihli raporda yaklaşık olarak 25 milyar dolar kişisel varlığı bulunduğu tahmin edilen Macar milyarder Thomas Peterffy, itibari para birimlerindekiyıkım”ın devam etmesi nedeni ile tedbir amaçlı portföylerin %2-3’ünde kripto para birimlerine yer verilmesi gerektiğini söyledi. Peterffy ayrıca, bazı kripto paraların sıfıra düşme ihtimali olsa bile dijital varlıklardan “olağanüstü getiriler” kazanmanın mümkün olduğunu söyledi.

Aralık ayında bitcoin’in fiyatının 100 bin dolara çıkabileceği tahmininde bulunan Peterffy’ın sahip olduğu şirket Interactive Brokers Group Inc., kripto varlıklara olan ilginin artması ile geçtiğimiz yıl haziran ayında müşterilerine kripto hizmeti sunmaya başlamıştı. Şu anda Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin cash hizmeti sunan şirket yakın zamanda bu seçenekleri arttırmayı planlıyor.

Bitcoin karşıtı olarak tanınan milyarderler Ray Dalio da 2021 yılında enflasyondan korunmak için kripto yatırımı yapan milyarderlerden oldu. Portföyünde bitcoin ve ethereum’a yer verdiğini açıklayan milyarder bu açıklamasından kısa bir süre önce kriptonun bir değer saklama aracı olarak görülmesini sorgulamıştı. Aralık ayında yaptığı açıklamada “Çoğu yatırımcının güvenli liman olarak gördüğü nakit bence en kötü yatırımdır.” diyen Dalio, kripto sektörünün gelişmesinden etkilendiğini de dile getirmişti.

Ayrıca geçen yıl bitcoin yatırımı yapan milyarder hedge fonu yöneticisi Paul Tudor Jones, bu yatırımı enflasyondan korunmak için yaptığını söylemişti.

Pandemi kaynaklı teşvik primleri sebebi ile dünya genelinde ekonomik sıkıntı yaşanırken ABD’de açıklanan %6,8 enflasyon, Haziran 1982 yılından bu yana en yüksek seviye oldu. Türkiye’de ise 2021 yılı enflasyon oranı %36,08 olarak açıklandı.

Şimdiden itibari para birimleri ve merkez bankalarının manipülasyonları ile ilgili tehlikenin farkında olan milyarderler, daha fazla kripto varlıklara yönelmeye başladı. 2022 yılında bu yönelim devam ederse daha zengin yatırımcıların da kripto sektörüne dahil olması bekleniyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!