Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ray Dalio, Kripto Paraları Enflasyondan Korunmak İçin Alternatif Olarak Gördüğünü Açıkladı

Milyarder ve dünyanın en büyük hedge fonu şirketi Bridgewater Associates’ın yöneticisi Ray Dalio, Yahoo Finance’a verdiği röportajda kripto paraları alternatif bir yatırım olarak gördüğünü açıkladı.

Ray Dalio bitcoin hakkında: “Son 10-11 yıldır hacklenmeden ayakta kalabilmesi çok etkileyici.” dedi.

Enflasyon konusunda çok endişeli olduğu söyleyen Dalio, birçok yatırımcının güvenli olduğunu düşündüğü nakit yatırımın en kötü yatırım olduğunu söylüyor. Gerekçesi ise nakit paraların, geçtiğimiz yıl da olduğu gibi enflasyona karşı %4-5 değer kaybedeceğini düşünmesidir.

Dalio yaptığı açıklamada:

“Yatırım yapan insanlara söyleyeceğim tek şey, getirileriniz veya varlıklarınız hakkında hiçbir şeyi o anki değerine göre yargılamayın. Enflasyona göre düzenlenmiş cinsinden görün.”

Çeşitlendirme konusunda uzman olduğunu düşünen Ray Dalio röportajında, kripto paraların nakitten daha iyi bir performans gösterdiğini biliyoruz fakat asıl önemli olan şeyin portföyünün çeşitli olması gerektiğini söyledi.

Milyarder, kripto para birimlerinin portföyleri çeşitlendirmeye yardımcı olabileceğine inanıyorum dedi ve ekledi: “Kripto paraları bunun küçük bir parçası olarak görüyorum.”

Daha önce Bitcoin sahibi olduğunu belirten Dalio, bu hafta yaptığı açıklamada Ethereum sahibi olduğunu da bildirdi. Ne kadar varlığı olduğu sorulması üzerine “pek fazla değil” diyerek cevapladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!