Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Başıma Silah Dayasalar Bitcoin Almam Diyen Milyarder “Bitcoin Artık Portföylerde Bulunmalı” Açıklamasında Bulundu

Milyarder ve dünyanın en büyük hedge fonu şirketi Bridgewater Associates’ın baş yatırım yöneticisi Ray Dalio, bitcoin’e karşı olan görüşlerinin ufakta olsa değiştiğini söyledi.

Eski kripto karşıtlarından olan Dalio, portföyünde ufak bir miktar bitcoin bulundurduğunu ve ana kripto para birimi bitcoin’in geçmişten bugüne kadar kat ettiği yolu takdir ettiğini söyledi. Bu gelişmelerin bitcoin için büyük bir başarı olduğu üzerinde duran milyarder, geçtiğimiz günlerde MarketWatch ile yaptığı bir röportajda, “güvenilirlik kazandığı” için artık blockchain teknolojisine inandığını söyledi.

Yatırım portföyleri konusunda konuşan Dalio, konuşmasında:

Bir portföy oluşturmaya başlarken, en kötü senaryoda bile portföyü koruyabilecek varlıklar seçilmeli ve portföy çeşitlendirilmelidir. Genç bir neslin altına alternatif olarak gördüğü bitcoin’in, gerçek bir değeri olmamasına rağmen emsal değeri bulunmaktadır. Bu yüzden bir miktarda olsa değer taşımaktadır.

ifadelerine yer verdi.

Dalio ayrıca, Merkez Banklarının ve büyük finans kuruluşlarının portföylerinde önemli bir miktar bitcoin bulunduracağına inanmıyor. Daha önce de regülatörlerin, eğer başarılı bir hale gelirse bitcoin’i “engelleyeceklerini” ve bunun için yöntemlere sahip olduklarını söylemişti.

Her ne kadar kripto para sektörü hakkındaki olumsuz fikirlerinden bir miktar uzaklaşmış olsa da hala altının daha üstün bir varlık olduğunu düşünen Dalio, 2021 yılının başlarında yaptığı bir konuşmada “Eğer biri kafama silah dayayıp bir seçim yapmamı isteseydi bitcoin yerine altını seçerdim” demişti.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!