Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Sun, Kurucusu Olduğu Tron’daki Görevinden Ayrılıyor

Tron kurucusu Justin Sun, görevinden ayrılmasının ardından Granada Hükümetinin, Dünya Ticaret Örgütü Büyükelçisi oldu.

Sun, Tron vakfının gelecek yıla kadar dağılacağını ve üç merkez noktasının (justinsuntron, BitTorrent, uTorrent) Tron sisteminden ayrılacağını söyledi. TRON ağı, Tron topluluğu tarafından seçilecek olan 27 temsilci tarafından yönetilecek.

Kripto girişimcisi Justin Sun, fikir babası olduğu Tron’u “TRON token holder’lara” bıraktı. Sun, El Salvador’un bitcoin’i yasallaştırmadaki başarısını gördükten sonra Latin Amerika ülkelerinde kriptoyu meşrulaştırmak adına harekete geçtiğini söyledi.

Sun:

“Kariyerim, gelecekte blockchain teknolojisinin ulusal düzeyde meşrulaştırılması üzerine odaklı olacak.”

dedi.

Kripto adaptasyonunun konusunda Sun, Granada ve Bahamalar gibi Karayip ülkeleri hakkında oldukça olumlu düşünüyor.

Sun, Granada’nın blockchain bağlantılı işlerde bazı avantajları olduğundan bahsetti:

  • Ada, İngilizce’yi bir resmi dil olarak kabul ediyor.
  • Coğrafik olarak Amerika’ya yakın.
  • Oldukça iyi üniversiteler bulundurmakla beraber iyi bir eğitim sistemine sahip. Bu sayede gelecekte yeni blockchain geliştiricileri yetiştirebilir.
  • Eğer blockchain endüstrisinin meşrulaşması konusunda Granada ile başarı sağlarsa bu işi daha yavaştan alan Çin ve ABD gibi ülkeleri teşvik edebilir. Çin’de kripto madenciliği ve ticareti yasaklanırken Amerika’da ise SEC, bir spot bitcoin borsa fonunu (ETF) onaylamamakta ısrarcı davranıyor.

Sun’ın bu kararı, bitcoin’in eylül ayında en yüksek seviyesini gördükten sonra %25’lik bir düşüş göstermesi sırasında geldi. Buna karşın Sun, kısa dönemdeki belirsizliğe karşın duruma olumlu bir şekilde bakıyor.

Geçen hafta ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesinin altı kripto yöneticisi ile yaptığı sorgulamayı izledikten sonra sektörün, yavaş ilerleme gösteren ve kripto yasallaşmasına muhafazakar bir bakış açısıyla yaklaşan Amerika’ya her şeyiyle güvenemeyeceğini söyledi.

Sun:

“Amerikan marketine tamamen güvenemeyiz. Dünyada 8 milyar insan varken Amerika’da 300 milyon insan bulunuyor. Amerikan marketi dünyanın geriye kalan 7 milyar insanı yerine karar vermemeli.”

dedi.

Sun, Tron vakfından uzaklaşmasına rağmen Tron markasını desteklemeye devam edeceğini söyledi.

 

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!