Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yüzde 80’i Jack Dorsey’e Ait Olan Square Enix, Yeni Yıl Mektubu Paylaştı

Japonya merkezli oyun geliştirme şirketi Square Enix’in Başkanı Yosuke Matsuda, metaverse, NFT ve blockchain oyunlarıyla alakalı yeni yıl mektubu paylaştı.

%80’i Jack Dorsey’in Square şirketine ait olan Square Enix, Facebook’un ekim ayında adını ‘META’ olarak değiştirmesine dayanarak, “metaverse kelimesinin sadece bir trend kelime olmadığının bu değişikliğin kalıcı olduğunun kanıtı olarak gösterdi.” dedi.

Square Enix mektupta, kendisinin, Sega’nın, EA’in ve Ubisoft’un ayrıca bu gibi şirketlerin NFT’lere ve blokchain tabanlı oyunlara olan ilgilerinden bahsetti ve bu dijital ürünlerin bazılarına aşırı değer verilmesinin riskli olduğunu düşündüğünü belirtti.

Bu yıl hızla değer kazanan bir diğer terimin ise Non-fungible token (NFT) olduğunu söyleyen Matsuda, blockchain teknolojisini kullanan NFT’lerin oldukça yüksek fiyatlarla satılmasının sonucunda dünya çapında konuşulmasının arttığını belirtti.

Matsuda mektupta:

2021’i yalnızca Metaverse’ün yılı değil, aynı zamanda NFT’nin de yılı olarak görüyorum.

dedi.

Son olarak blockchain oyunlarından bahseden Başkan Matsuda, “Başlangıç döneminden çıkmış olan ve şu anda bir büyüme aşamasına giren blockchain oyunları, token ekonomisi üzerine inşa edilmiştir ve bu sayede beğenildikçe kendi kendine değerlenebilen oyunlar üretilmiştir. İnsanları heyecanlandıran “kazanmak için oyna” modelini bunun en iyi örneği olarak görüyorum.” dedi.

Matsuda, eğlenmek için oyna veya kazanmak için oyna gibi farklı modellerin yaratıcılığa ilham vereceğini umduğunu belirtti.

Kripto paraların giderek daha fazla kabul gördüğünü, Square Enix’in ileride kendi token’larını yaratabileceğini söyledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!