Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Samsung, Akıllı Televizyonlarına NFT Platformu Ekliyor

Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Samsung, müşterilerinin akıllı televizyonlarından ulaşabileceği bir NFT platformu duyurdu.

Geçtiğimiz sene kripto endüstrisinin büyüyen ekosistemlerinden biri olan NFT’lere, kurumsal şirketlerin ilgisi bu yıl da devam ediyor.

Samsung, 3 Ocak 2022 tarihinde resmi web sitesinden yaptığı paylaşım ile yeni akıllı televizyon modelleri MICRO LED, Neo QLED ve Lifestyle TVs ile müşterilerine “NFT Toplama Platformu” sunacağını duyurdu. Platform, kullanıcıların tarayıcılarından direk olarak NFT’leri görüntüleyebilmelerine ve satın almalarına imkan sağlayacak. Çeşitli pazaryerlerinden NFT’leri çekecek olan platform, bu sayede kullanıcılara ön izleme imkanı sunacak. Ayrıca kullanıcılar, platformda sergilenen NFT’leri kimin yarattığı ve hangi blockchain tabanına ait olduğu gibi bilgilere ulaşabilecek.

NFT sahibi kullanıcılar platformu NFT’lerini sergilemek için de kullanabilecek. Samsung, “akıllı kalibrasyon” teknolojisi ile NFT’lerin TV’de orijinal görüntüsüne en yakın şekilde görüntülenmesi için NFT yaratıcısının ayarlarını uyacak şekilde  otomatik olarak televizyon ayarlarının ayarlanabileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!