Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

GameStop NFT ve Kripto Dünyasına Girmeye Hazırlanıyor

Wall Street Journal tarafından aktarılanlara göre video oyun şirketi GameStop, non-fungible token (NFT) teknolojisine yönelik kuracağı yeni platform için çalışmaları sürdürüyor.

GameStop, geçtiğimiz yılın mayıs ayında bir açıklama yapıp, Ethereum tabanlı olacak şekilde kurmayı planladığı NFT platformu için birkaç iş ilanı yayımlamıştı.

WSJ’nin perşembe günkü haberine göre şirket non-fungible token odaklı bir platform kurmak ve kripto para sektöründeki kuruluşlarla yeni ortaklıklara imza atabilmek için özel bir ekip kuruyor.

Konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara dayandırılan habere göre şirket bu ekibin kadrosuna halihazırda “20’den fazla ismi” katmış durumda.

GameStop’un özellikle iki kripto para şirketiyle anlaşma yapmaya “yakın” olduğu, kurulacak ortaklık kapsamında tarafların “birbirleriyle teknoloji paylaşımında bulunacağı ve blockchain ile NFT teknolojilerini kullanan oyunların gelişimine ortak şekilde yatırım yapacağı” bildirildi.

Aktarılanlara göre GameStop bunun gibi birçok farklı ortaklığa imza atmaya ve söz konusu projelere yıl genelinde toplamda “onlarca milyon dolar yatırım yapmaya” hazırlanıyor.

GameStop hisseleri aylık bazda düşüş yaşamış olsa da, WSJ’de çıkan haberden ve borsadaki kapanış saatinden sonra %22 oranında değer kazanarak 160,50 dolara yükseldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!