Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mike Novogratz, Bitcoin Fiyatının 38-40 Bin Dolar Seviyelerini Dip Olarak Düşünüyor

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, dün CNBC’de katıldığı bir programda Bitcoin fiyatında yaşanan düşüşü yorumladı. 

Dün katıldığı programda Bitcoin hakkında orta vadede endişeli olmadığını belirten Novogratz, son zamanlarda yaşanan gelişmelerden kaynaklı düşüş gerçekleştiğini düşünüyor.

Eski Goldman Sachs yöneticisi Mike Novogratz, Bitcoin fiyatının yukarı yönlü hareket etmesinden önce 38-40 bin dolar civarını test edeceğini ve grafiğe göre bu seviyenin dip olacağını tahmin ediyor.

Şu anda alım yapmak için bekleyen bir sürü kurumsal şirket talebi olduğunu belirten CEO:

Kurumsal şirketlerin 38-40 bin dolar seviyelerini alım yapmak için kullanacağını düşünüyorum. Grafiklere bakıldığında dediğim seviyelerin, düşüşün sonlanacağı yer olduğunu görüyorum. Bence önümüzdeki haftalarda ciddi bir volatilite göreceğiz.

açıklamalarında bulundu.

Novograzt, “Bitcoin fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesi 69.000 dolara ulaştığından bu yana, %40’tan fazla düzeltme yaptı ve bu tarz düzeltmelerin bitcoin var olduğundan beri, hareketlerinin bir parçası olmuştur.” dedi. Ayrıca, FED’in yayınladığı tutanaklardan sonra Bitcoin fiyatındaki düşüşün hızlandığını ve para politikasını çok sıkı uyguladığından dolayı yatırımcıları daha güvenli araçlara çektiğini belirtti.

FED uygulayacağı faizleri iki yıl içerisinde %2 yükselteceğini açıklamıştı. Ancak para basılmaya devam eder, enflasyon artarsa bu oranın düşük kalacağı ve daha fazla faiz artışı yapılacağı düşünülüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!