Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jack Dorsey, Bitcoin Geliştiricilerini Korumak İçin Fon Kuruyor

Eski adıyla Square, yeni adıyla Block’un kurucu ve CEO’luğunu üstlenen Jack Dorsey, Bitcoin (BTC) blockchaininin gelişimine bağımsız olarak katkıda bulunan geliştiricileri korumak için yeni bir fon kurmayı öneriyor.

Dorsey, söz konusu fon ile ilgili önerisini Bitcoin geliştiricilerinin yer aldığı e-posta grubuna gönderdiği 12 Ocak tarihli e-posta ile dile getirdi.

Bitcoin Hukuki Savunma Fonunun temel hedefi, Bitcoin ağının gelişimine katkıda bulunan geliştiricileri, onlara yaptıkları bu çalışmalarla ilgili dava açılması halinde gerek avukat bulmak, gerek yasal masrafları karşılamak suretiyle desteklemek olacak.

Başlangıçta bir grup gönüllü avukatla birlikte çalışacak fonun ilk faaliyeti, Bitcoin ekosisteminden bazı isimlere karşı Tulip Trading tarafından açılmış davanın koordinasyonunu sağlamak olacak.

Kendisinin Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Craig Wright, Mt. Gox saldırısı sırasında kendisine ait olan ve içerisinde milyarlarca dolarlık BTC barındıran cüzdanların çalındığını öne sürmüş, olayın Londra’daki bir mahkemeye taşınmasının ardından on altı Bitcoin geliştiricisine tebligat gönderilmişti.

Twitter’ın kurucularından olan Dorsey, kurdukları fonla ilgili olarak, “Genel olarak bağımsız çalışan açık kaynaklı geliştiriciler hukuki baskıya maruz kalabilmektedir. Bitcoin Hukuki Savunma Fonu, yazılım geliştiricilerini Bitcoin’i aktif olarak geliştirmekten alıkoyan hukuki sorunları minimuma indirmeyi amaçlayan, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.” ifadelerini kullandı.

Bitcoin Hukuki Savunma Fonu, şu aşamada faaliyetlerini sürdürmek için “fazladan paraya” ihtiyaç duymasa da, zaman içerisinde oluşacak masrafları karşılamak adına para toplama girişimlerinde bulunabilecek.


Görsel: Jack Dorsey, Steve Jurvetson/Flickr

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!