Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Polygon (MATIC), Plonky2’yi Piyasaya Sürdüğünü Duyurdu

Ethereum katman-2 ölçeklendirme çözümü Polygon (MATIC), “zero-knowledge” (sıfır bilgi ispatı) ölçeklendirme teknolojisi olan Plonky2’yi piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Polygon, resmi Twitter hesabı üzerinden 10 Ocak tarihinde yapılan bir dizi gönderide zero-knowledge ölçeklendirme teknolojisi Plonky2‘nin piyasaya sürdüğü duyurdu. Ayrıca Plonky2‘nin, 0.17 saniyede özyinelemeli kanıtlar oluşturan dünyanın en hızlı zero-knowledge ölçeklendirme çözümü olduğuna ve mevcut rakiplerinden 100 kat daha hızlı olduğuna yer verildi.

Zero-knowledge algoritmaları, hesaplamaların ikinci katmanda doğru bir şekilde yapılmasını sağlar ve tüm verileri göndermeden sadece öz ispatı Ethereum’a iletir. Zero-knowledge algoritması, madencilerin veya validatör’lerin gönderilen her işlemi doğrulaması yerine, basitleştirilerek toplanmış kanıtların doğrulanmasına izin vererek ağı önemli ölçüde hızlandırır.

Polygon, ağın Plonky2 sayesinde en performanslı ve ölçeklenebilir katman-2’leri oluşturma fırsatı yakalayacağını belirtti.

Polygon, geçen seneden bu yana Polygon Hermez, Polygon Nightfall ve Polygon Miden gibi zero-knowledge tabanlı çözümlere 1 milyar dolar değerinde fon ayırdı.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!