Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Polygon (MATIC) 2022 Yılında Gerçekleştireceği Üç Önemli Gelişmeyi Duyurdu

Ethereum (ETH) altyapısında oluşturulmuş katman-2 ölçeklendirme çözümü Polygon (MATIC), ağın gelişimi ve iyileştirilmesi için 2022 yılında gerçekleştirmeyi planladığı üç önemli gelişmeyi duyurdu.

Polygon’un resmi blog sitesi tarafından 3 Aralık tarihinde yayınlanan “Polygon’s Breakthrough Year: 2021 in Review” içeriğinde 2021 yılı genelinde Polygon topluluğunun başardığı olaylara yer verildi.

Polygon, ağın düşük ücretli altyapısı sayesinde geçtiğimiz yıl merkeziyetsiz finans (DeFi) ve Non-Fungible Token (NFT) ekosistemlerinde bulunan Aave, SushiSwap ve OpenSea gibi projelerin dikkatini çekerek altyapısında bulunduğu Ethereum blockchain’ini 1 milyar kullanıcıya ulaştırma misyonunda büyük adımlar attığını belirtti. İçerikte 120 milyonu aşan benzersiz cüzdanda kabul gördüğüne yer veren Polygon ayrıca çekirdek geliştirme ekibinin ağdaki büyümeyi gelecekte de devam ettireceğini düşünüyor.

Polygon içeriğin sonunda 2022 yılında ağın gelişimi için planladığı üç önemli gelişme olan EIP-1559 yükseltmesine, Polygon Hermez ve Polygon Miden testnet’ine ayrıca Opera tarayıcısı entegrasyonuna değindi.

EIP-1559 Yükseltmesi

Aralık ayında Ethereum’a benzer bir yakım mekanizmasına başlattığını duyuran Polygon, ağda başlattığı testnet ile topluluk tarafından çok fazla talep edilen MATIC token’larının yakılması ve daha iyi bir ücret görünürlüğü için EIP-1559 yükselmesini 2022 yılında tamamlayacak.

Polygon Hermez ve Polygon Miden Testnet

Polygon, Ağustos 2021 tarihinde 250 milyon dolarlık bir anlaşmayla roll-up platformu olan Hermez Network ile birleştiğini duyurmuştu. Anlaşma sayesinde ekosisteme asimile olan Hermez, “Polygon Hermez” adı ile Polygon çözümlerinin parçası haline geldi.

Polygon’a göre halka açık olan Polygon Hermez ve Polygon Miden testnet’leri sırası ile 2022 yılının ikinci ve üçüncü çeyreklerinde başlatılacak.

Opera Entegrasyonu

Polygon, aralık ayında duyurulan potansiyel olarak milyonlarca yeni kullanıcıya ulaşabileceği Opera tarayıcısının Polygon ağına entegrasyonunu 2022 yılı içerisinde gerçekleşmeyi planlanıyor.

Entegrasyon ile Opera kullanıcıları Sushiswap, Curve ve Aave dahil olmak üzere en popüler dApp’lerden bazıları olan Decentraland, OpenSea, Sandbox ve Decentral Games gibi blockchain oyunları ve NFT platformlarının içinde bulunduğu Polygon ağındaki 3.000’den fazla dApp’e tarayıcı ile erişim sağlayabilecek.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!