Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Polygon (MATIC), Yeni Yakım Mekanizması EIP-1559’u Duyurdu

Polygon (MATIC) yeni yakım mekanizması EIP-1559’u resmi kanallarından yaptığı açıklama ile duyurdu. 

Polygon, 5 Ağustos’ta Ethereum blockchain’inde meydana gelen ve kripto tarihinin en büyük değişikliklerinden biri olduğu iddia edilen EIP-1559 protokolünü, “Mumbai Testnet“inde başlattı. Bu protokol de işlem ücretleri arz ve talebe göre belirlendiğinden, transfer miktarında yapılan değişiklikler işlemler için ödenen ücretleri düşürmeyecek.

Matic’in maksimum arzı 10 milyar olduğu için ağda deflasyonist bir etkiye sahip olacağı düşünülüyor.

Polygon’un yaptığı açıklamada:

MATIC’in toplam arzı üzerindeki etkiyi azaltabilmek için Ethereum’un EIP-1559 yükseltmesinin deneyimini esas aldık. Burada gördüğünüz analizde, yıllık yakımın toplam MATIC arzının %0.27’sini yakacağı öne sürülüyor.

dedi.

Polygon’daki merkeziyetsiz uygulamaların (dApp’ler) kullanıcılarının, daha öngörülebilir işlem ücretlerinden yararlanacağı söyleniyor. Dezavantajı ise daha fazla ücret ödeyenin işlemde önceliği olacağıdan dolayı MATIC’in eski yapısına daha az benzeyecek ve Ethereum’da yapılan işlemlere benzer bir işlem ücreti alınacak.

Son yedi günlük periyotta yaklaşık bitcoinde meydana gelen düzeltmeden kaynaklı %21.50‘luk değer kaybı yaşayan MATIC, bu yazının kaleme alındığı dakikalarda CoinMarketCap verilerine göre 1,82 dolardan işlem görüyor.

MATIC, CoinMarketCap’in yaptığı listede ise en değerli 11. kripto para olarak yer alıyor. Koinin günlük işlem hacmi ise 2.331.477.565 dolar.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!