Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Smart Chain Yükseltmesi Başarıyla Tamamlandı

Binance Smart Chain (BSC), Bruno yükseltmesi bugün başarıyla tamamladı. Yükseltme, Binance Coin (BNB)’in dolaşımdaki arzını azaltmak için artık yeni bir yakma mekanizmasının uygulandığı anlamına geliyor.

Her işlem sonucunda toplanan gaz ücretlerin %10′unu yakan protokol BEP95, artık Binance Smart Chain ağında aktif hale geldi. Bscscan verilerine göre, blok başına yakılan mevcut BNB 0.02-0.06 olarak belirlenmiştir.

Binance Smart Chain resmi Twitter adresinden paylaştığı gönderide:

 Yakım oranı yönetişim tarafından belirlenecek ve oran şu anda %10 olarak ayarlanmıştır. 

dedi.

Binance Chain üzerinde her topluluk üyesi zincir için değişiklik önerebilmektedir. Teklifin validatörler tarafından incelenebilmesi için minimum 2.000 BNB depozito olarak verilmesi gerekmektedir. Bu validatörün teklife oy verebilmesini sağlayacaktır; teklifin oylanmasından sonra depozito olarak verilen bütün BNB oy kullananlara iade edilir. BSC validatörleri, “olumlu” veya “olumsuz” oy kullanabilirler. Bu oylamada sahip oldukları BNB miktarına göre belirlenen bir yüzdeye sahip olurlar.

Bu oylama sonucunda bir karar %50’den fazla oy aldığı durumda, teklif onaylanacak BSC’ye iletilecek ve hemen yürürlüğe girecektir.

İşlem ücreti her blokta toplanıp, iki akıllı sözleşme üzerinden bölünecek

100 BNB’den daha az miktara sahip olup madencilik yapanlar işlem ücretinin 1/16’sı kadar ”sistem ödülü sözleşmesinden” yararlanabilecek.

İşlem ücretinin geri kalanı ”ValidatorSet sözleşmesine” aktarılacak. Sözleşme kapsamındaki fon Binance Chain’e aktarılacak ve her gün paylarına göre validatörlere ve delegelere dağıtılacaktır.

Ethereum 2.0’ın izlediği yolu izliyor

Yakma mekanizması, Ethereum (ETH) ağında gerçekleşen EIP-1559 protokolüne benzer şekilde çalışıyor. Londra Hard Fork‘u uyguladığından beri, 1 milyondan fazla ETH yakıldı. Bu enflasyonu düşürdüğünden dolayı, Ethereum fiyatı üzerinde olumlu etkiler gösterdi.

 

Crypto TD” adlı YouTube kanalındaki kripto para analistleri, yakma uygulamasından sonra BNB fiyatının yükselmesini bekliyor. Ve; ”BNB için bir sonraki hedef mevcut konsolidasyonun 1.618 Fib’i olacaktır bu da yaklaşık 766 dolara denk geliyor.” diyerek yorumladılar.

CoinMarketCap verilerine göre Binance coin (BNB), bitcoin ve ethereumdan sonra en yüksek piyasa değerine sahip üçüncü coindir. BNB fiyatı geçen haftalık periyotta %6 artış kaydetti ve günlük işlem hacmi 3.074.428.346 dolar.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!