Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vladimir Putin, Kripto Para Regülasyonları Hakkında Konuştu

Rusya Başkanı Vladimir Putin gerçekleşen VTB Capital Forum’da, kripto piyasasının şu anda bazı riskler taşıdığını ve kripto para endüstrisine getirilecek regülasyonların seviyesinin bu risklere bağlı olacağını söyledi.

Vladimir Putin’e göre dijital varlıklar yüksek volatiliteye sahip ve önemli riskler taşıyor. Putin:

Kripto söz konusu olduğunda, bazı ülkelerde ve ekonomilerde yaygın bir şekilde kullanılmasına rağmen bazılarında ise yasaklı. Ama benim fikrime göre kriptonun arkasında hiçbir şey yok, yüksek volatiliteye sahip ve önemli riskler taşıyor. Bence yüksek risklerden bahseden insanları dinleyin.

 

dedi.

Ayrıca Putin kripto paraların dijital merkez bankası parası (CBDC) için bir risk taşımadığını belirtti. Rusya’nın kripto para risklerine bağlı olarak hareket edeceğini söyleyen Rusya Başkanı, kripto sektörünü tamamen yasaklamadan gelişmesine izin verecek regülasyonlar yapılacağının da altını çizdi.

Kasım ayında CNBC ile olan röportajında Putin:

“Kripto paraların var olmaya hakkı var. Bir yerden başka bir yere para transfer etmek için – evet, ama benim fikrime göre, özellikle enerji kaynakları ticareti yapmak için henüz yeterli olgunlukta değil.”

dedi.

Aynı röportajında kripto para birimlerinin arkasında hiçbir şey olmadığını ve dengesiz olduklarını ifade etti.

2021 Mayıs ayında Rusya Başsavcılığı’na dijital varlıklarla uluslararası illegal işlemleri engellemek için yetki veren Putin, 2021 Ekim ayında Rusya Maliye Bakanı ve Merkez Bankasına, dijital para birimleri ve dijital varlıklarda regülasyonlar yapabilmek için Ulusal Anti-Yozlaşma Planı dahilinde önergeler hazırlanması talimatını verdi.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!