Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya Hükümeti, CBDC Çalışmalarını Çin Karşısında Hızlandırmak İstiyor -Reuters

Japonya’da hükümet, Çin’in kaydettiği gelişmeler karşısında dijital merkez bankası paralarına (CBDC) yönelik yapılan çalışmaların hızlandırılmasını istiyor.

Reuters’ın haberine göre ülkedeki yöneticiler; Japonya’da geliştirilecek olası bir CBDC’nin hukuki ve teknik yönleriyle ilgili çalışmalar yapan ekipleri büyütmeye başladı.

Aktarılanlara göre Takayuki Kobayashi, “Diğer ülkelerin CBDC konusunda harekete geçmesi halinde Japonya’nın ulusal güvenliğinin nasıl etkileneceğini göz önünde bulundurmak zorundayız.” açıklamasında bulundu.

Kobayashi, Başbakan Fumio Kishida’nın göreve gelmesinin ardından Ekonomik Güvenlik Bakanı olarak göreve geldi.

Ekonomik Güvenlik Bakanı, “dijital yeni her an çıkarabilecek” durumda olmaları ve bunun için CBDC’yle ilgili çalışmaların hızlandırılması gerektiğini belirtti.

Ülkede resmi bir dijital paranın çıkarılıp çıkarılmayacağı konusunda nihai bir karar alınmamışsa da, Japonya Merkez Bankası ile ilgili bakanlıklar arasındaki iş birliği sürüyor.

Milli dijital parası için gerekli çalışmalara 2014 yılında başlayan ve geçen yıldan bu yana birçok büyük şehirde test düzenleyen Çin Merkez Bankasından farklı olarak, Japonya Merkez Bankası dijital yen için ilk kavram çalışmasını Nisan 2021’de başlattı.

Başbakan Kishida’da yakın olduğu söylenen bir kaynağa dayandırılan ifadelere göre Japonya, dijital para araştırmalarında ABD’yle de iş birliği yapıyor.

 

Görsel: Tokyo, Louie Martinez/Unsplash
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!