Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rio de Janeiro Belediyesi Kendi Kripto Parasını Oluşturuyor

Rio de Janeiro Belediye Başkanı Eduardo Paes, perşembe günü yaptığı açıklamalarda şehre has bir kripto para oluşturacaklarını ve kripto paralara yatırmak için özel bir bütçe ayıracaklarını duyurdu.

Rio İnovasyon Haftası’nda konuşan Belediye Başkanı Paes, “Cripto Rio’yu oluşturacak ve hazinemizin yüzde 1’ini kripto paraya yatıracağız.” dedi.

Belediyenin planları arasında yüksek teknoloji odaklı çalışmalar yapan şirketlerin çeşitli vergi indirimlerinden faydalanabileceği özel bir ekonomik bölge oluşturmak da yer alıyor.

Etkinliğin ardından O Globo’ya konuşan bazı belediye yetkilileri, Rio de Janeiro’yu kripto paralar için yeni bir merkez haline getirmek istediklerini belirttiler.

Bu plan kapsamında; vatandaşlara yerel düzeyde ödedikleri vergileri Bitcoin (BTC) ile ödemeleri halinde indirim uygulanabileceği, bunun hukuki boyutlarıyla ilgili çalışmaların yapılacağı açıklandı.

Belediyenin ekonomik kalkınma ve inovasyondan sorumlu ismi Chicão Bulhões, Rio’nun özellikle belediye bütçesinin bir kısmını kripto paralara ayırarak öncü bir şehir haline gelebileceğini söyledi.

Şirketlere vergi indirimini uygulamak için gerekli izinleri aldıklarını belirten Bulhões, bölgeye daha fazla şirket çekmek istediklerini ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!