Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İspanya 2022 Yılında 100 Yeni Kripto Para ATM’si Kuracak

İspanya’nın önde gelen ödeme platformlarından biri olan Bitnovo, 2022 yılında 100 yeni kripto para ATM’si kurmak için Avrupa’nın en büyük elektronik ürün satıcılarından biri olan Eurocoin ile ortaklık kurdu.

Kurulması planlanan ATM’ler Bitcoin dışında Ethereum (ETH), Monero (XMR) ve Tether (USDT) stablecoin’ini destekleyecek.

Eurocoin CEO’su Fernando Dumont büyüyen kripto para endüstrisinde gerçekleştirdikleri çoğu ortaklığı  “stratejik bir hareket” olarak gördüğünü belirtti. Dumont ayrıca kripto para birimlerinin geleneksel ödeme yöntemleri ile bir arada var olabileceğini söyledi.

CoinATMRadar tarafından sağlanan verilerine göre halihazırda dünya çapında 34.685 kripto para ATM’si bulunuyor. Mevcut ATM’lerin 30.629 adeti gibi büyük bir çoğunluğu ABD genelinde yer alıyor. En çok kripto para ATM’sine sahip ülkeler arasında 2.255 adet ile Kanada ikinci sırada bulunuyor. Üçüncü sırada 205 adet ATM ile geçtiğimiz yıl Bitcoin’i yasal bir ihale ile kabul eden El Salvador bulunuyor. İspanya ise bu üç ülkenin ardından mevcut 198 adet ATM sayısı ile dördüncü sırada yer alıyor. Ancak 2022 yılında kurulması planlanan 100 yeni kripto para ATM’si ile üçüncü sırada yer alan El Salvador’u geride bırakarak dünyada en çok ATM’ye sahip üçüncü ülke konumunda olacak.

İspanya ayrıca şu anda Avrupa’da en çok kripto para ATM’sine sahip ülke konumunda bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!