Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Borsası 2 Milyar Dolarlık Girişim Fonu Başlatıyor -WSJ

Dünyanın hacim bakımından en büyük 3. kripto para borsası olan FTX, şimdiye kadarki en büyük fonlardan birisi olan 2 milyar dolarlık girişim fonu başlatacağını duyurdu.

Fonu yürütecek kişi olan Amy Wu, FTX Ventures’un başlangıç aşamasında minimum 100 bin dolardan başlayarak milyonlarca dolara kadar esnek bir şekilde yatırım yapacaklarını duyurdu.

FTX Ventures’ın liderliğini yapmasının yanı sıra FTX’in satın almaları, ortaklıkları ve blockchain oyunlarına yapılacak yatırımlara başkanlık edecek olan Wu:

Muhtemelen 2022 yılı içerisinde hepsini dağıtacağız ama bu gördüğümüz fırsatlara bağlı olarak değişir.

açıklamasında bulundu.

Lightspeed Venture Partners’ta çalışan Wu, geçtiğimiz ay FTX’e katıldı.

Yaklaşık 25 milyar dolar piyasa değeri olan FTX borsası kendi kasasından FTX Ventures’a yatırım yapması için 2 milyar dolar verecek.

Amy Wu, FTX Ventures aracılığıyla özellikle blockchain oyun şirketlerine yatırım yapmakla ilgileneceğini söyledi. Ayrıca kripto piyasası için sigorta ve güvenlik ürünlerine de yatırım yapacağını bu sayede hacker’lara ilişkin endişeleri azaltmayı planladıklarını söyledi.

FTX henüz FTX Ventures’ı kurmadan önce birçok şirkete yatırım yapmıştı. Bunlar arasında, oyun stüdyosu Faraway Inc., finansal altyapı şirketi DriveWealth Holdings ve blockchain doğrulama şirketi Wab3Auth bulunuyor.

FTX Ventures’in yatırım planları arasında küresel borsalardaki hisse senetleri ya da yeni çıkarılacak bir projenin finansını sağlamak yer alıyor.

Projenin yürütücüsü Amy Wu, hala Lightspeed’de girişim ortağı olarak çalışmaya devam edeceğini açıkladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!