Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Ulusal Finans Birliği (NFA) Kripto Yatırımlarının Yasallaşması Yönünde Çağrıda Bulundu

Rusya Ulusal Finans Birliği (NFA), ülkenin 2030 yılına kadar geçerli olacak finansal stratejisinde yer alan kripto para yatırımları ile ilgili kısmın değiştirilmesi yönünde çağrıda bulundu.

Bitcoin.com haberine göre Rusya’nın finans piyasasında faaliyet gösteren 200’den fazla kuruluşunu bir araya getiren NFA, 2030 yılına kadar geçerli olacak Rusya Federasyonu Mali Piyasasını Geliştirme Stratejisi teklifinde kripto para birimlerine yapılan yatırımlarla ilgili bölümün değiştirilmesine yönelik çağrıda bulundu.

Rus hükümeti ve Rusya Merkez Bankası’nın, bitcoin (BTC) ve merkeziyetsiz dijital para birimlerinin kullanımına karşı çıkmaya devam edeceğini içeren teklifte, dijital varlıkların vatandaşlar için yüksek risk taşıdığına ve elverişli ekonomik koşullar yaratmayı amaçlayan makroekonomik politikaların uygulanmasının önüne geçebileceğine yer verildi.

NFA, Rusların kripto para birimlerine önemli yatırımlar yapmasına rağmen hükümet tarafından kripto varlıklar ile ilgili yapılan operasyonların belirsizliğini koruyarak “gri bölgede” kaldığını söyledi.

Rusya Kriptoekonomi, Yapay Zeka ve Blockchain Derneği’ne (Racib) göre, Rusya’da en az 17.3 milyon kişide kripto cüzdanı bulunuyor. Aralık ayında Rusya Federasyonu Federal Meclisi’nin alt meclisi olan Devlet Duması’nın Finansal Piyasa Komitesi başkanı Anatoly Aksakov, Rus vatandaşlarının şu ana kadar kriptoya toplamda 5 trilyon ruble (67 milyar doların üzerinde) yatırım yaptığını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!