Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Büyük Alman Üniversitesi IOTA’nın Endüstriyel Kullanım Alanlarını Araştırıyor

Cointelegraph Deutsch’nin 26 Mart tarihinde bildirdiği üzere Alman üniversitesi RWTH Aachen’in Makine Araçları ve Üretim Mühendisliği Laboratuvarı (WZL), IOTA’nın endüstriyel kullanım alanlarını araştırmayı planlıyor.

RWTH Aachen, IOTA ve IOTA’nın dağıtılmış defter teknolojisi Tangle üzerine yüksek lisans ya da doktora tezi yapmak isteyen asistan ve öğrencilerden başvuru kabul etmeye başladı.

Şu anda proje için kaç tane uygun iş olduğu bilinmiyor ancak RWTH Aachen 44.000’den fazla öğrenciye sahip ve bu öğrenci sayısıyla teknik çalışmalar için Almanya’nın en büyük üniversitesi.

Araştırma IOTA’nın kullandığı Tangle teknolojisine odaklanacak. Blockchain’in aksine Tangle işlemleri doğrulamak için madencileri kullanmıyor. Geliştiricilere göre bu durum IOTA’nın işlemlerini küçük bilgisayarlar, arabalar, akıllı telefonlar, dronlar, laptoplar ya da başka ağ aygıtlarında gerçekleştirebileceği kadar hafif hale getiriyor.

RWTH Aachen’in yanı sıra, başka kurumlar da geçmişte IOTA ile ortaklık kurdular. Tayvan başkenti IOTA desteğiyle bir Akıllı Şehir yaratmak istiyor ve Alman şirketi Bosch altkoinin teknolojisine yatırım yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment