Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uzmanlar, Kripto Paralardaki Düşüşe İyi Tarafından Bakıyor

Bazı regülatörlere ve özel sektörden temsilcilere göre kripto para piyasasındaki düşüşün olumlu yanları da olacak.

CoinDesk’in aktarımına göre geçen hafta Zürih’teki forumda bir araya gelen politikacılar, kripto para piyasasındaki düşüşün ne gibi sonuçlar doğurabileceğini yorumladı.

Singapur’un merkez bankası MAS’ın başkanı Ravi Menon, piyasanın şu anki halini yorumlarken, “Ortaklık kan gölüne döndü.” dese de, bunun olumlu yönlerine de değindi:

“Bu durum illa kötü olmak zorunda değil. Bir regülatörü, merkez bankasını temsilen söylüyorum, bu durum sapı samandan ayırmak için çok iyi bir fırsat.”

Aynı forumda konuşan İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe de piyasadaki olumsuz atmosferin kalıcı olmadığını düşünüyor. Bu olayları dot com balonuna benzeten Cunliffe, şunları söyledi:

“Çok fazla şirket ortadan kaybolmuştu ama teknoloji ortadan kaybolmadı, 10 yıl sonra da geri geldi. Dolayısıyla insanların alıp-sattığı kripto varlıklara önümüzdeki birkaç ay içerisinde ne olursa olsun, ben kripto teknolojisinin ve finansının devam etmesini bekliyorum.”

Kripto para piyasasının CoinGecko verilerine göre Ekim 2021’de 2.7 trilyon dolara kadar çıkan toplam değeri, günümüzde 1 trilyon doların biraz altında seyrediyor.

Regülatörler gibi, özel sektörden temsilciler de bu düşüşe olumlu taraftan bakıyor. Zürih’teki panelde konuşan Crypto.com CEO’su Kris Marszalek, “Ben bu düşüşü hoş karşılıyorum. (Sektördeki) gerçek şirketler neler geliştirebileceklerini, volatil dönemlerde nasıl sakin kalınacağını bu dönemde ortaya koyacaklar.” diyor.

Binance’in CEO’su Changpeng Zhao da aynı gelişmeleri yorumlarken, piyasanın toparlanmasının uzun sürebileceğini belirtti ama “En kötü kısmı muhtemelen geride bıraktık.” dedi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!