Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Geçen Hafta Sonu Bu Yüzden Düşmüş Olabilir

Bitcoin (BTC) fiyatı, 18 Haziran günü kripto para fonlarındaki bir hareketlilik yüzünden 18 bin doların altına düşmüş olabilir.

CoinShares tarafından paylaşılan bilgilere göre kripto paralara yatırım yapma imkanı tanıyan fonlardan geçen hafta net 423 milyon dolar çıktı.

Bu ürünlerden şu ana kadar haftalık olarak daha önce hiç bu kadar büyük miktarda bir para çıkışı kaydedilmemişti. Bundan bir önceki rekor düşüş, bu yılın ocak ayında, 198 milyon dolarlık bir düşüştü.

Kripto para fonlarındaki bu hareketliliğin büyük ölçüde aslında 17 Haziran tarihine ait olduğu, ancak bu sayının işlem kayıtları sebebiyle geçen haftaya yansıtıldığı belirtiliyor.

Bu hareketlilik Kanada’daki borsalara ve tek bir hizmet sağlayıcısına, Purpose’a yoğunlaşmış durumda.

CoinShares’in değerlendirmesine göre Purpose ürünlerinden o tarihte 490.7 milyon dolar çıkmış olması, Bitcoin fiyatının bir sonraki gün 17 bin 760 dolara kadar düşmesine sebep olmuş olabilir.

Sektör genelinde; Bitcoin yatırım ürünleri net 453 milyon dolar küçülürken, Ethereum (ETH) ürünleri 11 haftanın ardından ilk kez büyüme gösterip, net 11 milyon dolar yatırım aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!