Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Merkez Bankası Uyardı: Kapsamlı düzenleme şart

İngiltere Merkez Bankası Mali Politikalar Komitesi, 2 trilyon dolarlık piyasa değeri kaybını işaret ederek kripto paralar için kapsamlı bir düzenlemenin zorunlu olduğunu bildirdi.

İngiltere Merkez Bankası Mali Politikalar Komitesi, kripto varlık piyasalarındaki potansiyel riskleri azaltmak için ‘kapsamlı bir düzenleme’ çağrısında bulundu. Geçtiğimiz aylarda yaşanan kaosa dikkat çeken komite, kripto varlıkların henüz daha geniş finansal krizler yaratabilecek kadar entegre olmadığını, şu an için diğer piyasaların güvende olduğunu ancak entegrasyon tamamlanmadan önce harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.

Hazine, İngiltere Merkez Bankası’nın Özel İdare Rejimine sistemik stablecoinler getirmeyi düşündüklerini daha önceki açıklamalarında belirtmişti. Komite, yayınladığı raporda:

Ticari bir bankadaki mevduatla desteklenen bir stablecoin yaratmak istenmeyen bir finansal istikrar riski yaratacaktır.

ifadelerine yer verdi.

İngiltere’nin finans sektörü regülatörü, Mali Davranış Otoritesi (FCA), sektör için yeni kurallar oluştururken Terra çöküşünü dikkate alacağını bildirdi.

Uzmanlar, kripto konusunda hazinenin ve merkez bankasının görüş ayrılıklarının regülasyonun çıkışını yavaşlatabileceğini söylediler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!