Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York Konağı 45 Milyon Dolar Değerinde Kripto Paraya Satılık!

Wall Street Journal’ın haberine göre, New York’un Yukarı Doğu Yakası’ndaki 6 katlı bir konak resmi para ile 30 milyon dolara, kripto paralar ile ise 45 milyon dolara satılığa çıkartıldı. Blockchain seed ve melek yatırımcı olan Claudio Guazzoni de Zanett, mülkün satışı için Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) veya Ripple (XRP) kabul edeceğini belirtti. Resmi para ve kripto para satışı arasındaki fark içinse kripto para piyasalarının belirsizliğini sebep gösterdi.

”Bu yapılara gerçekten yürekten inanıyorum ama çok değişken oldukları su geçirmez bir gerçek. İki hafta içinde %60’lık bir düşüş yaşayabilirler.”

Zannet, Zanett Varlık Yönetimi Serbest Fon’unu 1992 yılında kurdu ve 2015 yılında kendi Linkedin tanımına göre ” Kripto para ve Blockchain yatırımları + ABD çapında küçük veya orta ölçekli sermaye piyasaları odaklı çoklu yönetime sahip bir Master/Feeder serbest fonu ” olarak geçen Lyster-Zanett’i hayata geçirdi.

Yeni listelenen bu ev, Zanett ve eşinin New York yasalarına göre aykırı olan, 30 günden kısa konaklamalar için odaları kiraya vermeleri sebebiyle 8,000 dolar cezaya çarptırıldı.

Bitcoin emlak sektörüne yeni bir heyecan getirdiğinden beri dünya çapında çoğu şehirde kripto para ile emlak satışına başlandı. Geçen sonbahar yapılan bir haberde Miami, Dubai, New York, Lake Tahoe ve Bali gibi şehirleri de kapsayan ”kripto para ile nerelerden mülk satın alabilirim” sorusuna cevap verilmişti. 

Geçen Kasım ayında da UNESCO Dünya Mirası listesine giren Ibiza‘daki 1,850 BTC değerinde bir mülk ve 570 BTC’lik bir Karayip adası  da dahil sadece bitcoin ile alınabilecek mülkler satışa çıkartıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment