Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Distribütor Firma: Samsung, Halong Mining İçin ASIC Çipleri Üretiyor

Ekipman dağıtım firmalarından birisinin iddialarına göre Samsung, yeni yeni adından söz ettiren donanım imalat firması Halong Mining için ASIC (Application Specific Integrated Circuit; Uygulamaya Özel Tümleşik Devre) çipi üretmeye başladı.

Salı günü, online perakende madencilik ekipmanları bayi MyRig, tümleşik devrelerin üretiminde kullanılan yarı iletken bir maddenin ince bir disk şekline getirilmesi olan ‘wafer’ fotoğrafını tweetledi. Şirket bunun elektronik devi Samsung tarafından üretilen 10 nm’lik (nanometre) bir silikon devre olduğunu belirtti.

Daha önce yayınladığımız bir haberde de belirtildiği üzere, geçen yıl içinde Samsung, adı gizli tutulan bir firmaya Bitcoin madenciliği için ASIC üretimi yapmaya başlamıştı. O tarihlerde Samsung bu şirketin kimliğini sır gibi saklayarak sadece Çin dışından olduğu bilgisini paylaştı.

İlk madencisi — the Dragonmint T1 — olan ve müşterilere sevkıyatına yeni yeni başlanan Halong şirketi hakkında çoğu unsur bilinmezliğini koruyor. Nasıl ve ne derece olduğu tam olarak belli olmasa da, Bitcoin Core yazılımcısı BTCDrak da Halong Mining’in bir nebze içinde yer alıyor.

Şuanda, the DragonMint T1, Bitmain’in Antminer S9’unu performans olarak geride bırakarak piyasadaki en etkili madenci unvanını elinde tutuyor. Slush Pool Mart ayı içerisinde bir bloğunun, bu inanılmaz verimliliğini AsicBoost adında teknolojik bir güncellemeden alan Halong donanımı kullanılarak kazıldığını onayladı.

Bu açıklamara rağmen, Bitcoin.org ve BitcoinTalk ortaklarından birisi olan Cobra-Bitcoin, Halong Mining’in bir dümen olduğunu ve the DragonMint T1’in ise aslında Innosilicon tarafından üretilen bir cihazın ”allanıp pullanmış” başka bir versiyonu olduğunu söyledi. Halong Mining müşterilere cihazları sevketmeye başlamasına rağmen, Cobra-Bitcoin yaptığı açıklamalardan geri adım atmadı.

Yine de, eğer Samsung gerçekten de Halong’a çip üretimi yapıyorsa, Samsung’un müşteri talebini karşılamak için gereken ASIC çipi miktarını kolayca sağlama imkanı sayesinde, etrafta yeni yeni boy göstermeye başlayan bu firmaya, ASIC piyasasındaki Bitmain hükümranlığını yıkma konusunda çok yardımı dokunacağını söyleyebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment