Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Birliği Acenteleri 100 Bin € Ödüllü Blockchain Yazılım Yarışması Düzenliyor

Birkaç Avrupa Birliği acentesi, fikri mülkiyet haklarına yönelik teknolojinin uygulamalarını araştırmak amacıyla Haziran ayında Blockathon olarak adlandırdıkları bir AB geliştirici etkinliği için iş birliği yapacak.

Acentelerin çarşamba günü açıkladığına göre Avrupa Komisyonu, Brüksel merkezli yazılım yarışmasını başlatmak için Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi ve Fikri Mülkiyet Hakları İhlalleri Observatuvarı ile işbirliği yaptı. Bu yarışmada rakipler, Blockchain’e dayalı “sahtekarlıkla mücadele için entegre bir çözüm” geliştirmeyi hedefliyor.

Başarılı olan takım 100.000 € (yaklaşık 500.000 ₺) ödülkazanacak.

Acenteler, 2017 yılında yaklaşık 43 milyon AB vatandaşının sahte ürünleri bilmeden satın aldığını tahmin ediyor. Ancak, açıklamada belirttiklerine göre mevcut önleyici sistemler dağınık durumda ve suç ağları bunu kendi yararına kullanıyor.

Bunun sonucunda EUIPO yönetim kurulu başkanı Antonio Campinos, acentenin bu konuyla mücadeleye yardımcı olacak bir araç olarak Blockchain’e yöneldiğini söyledi ve şu şekilde bir açıklama yaptı:

“EUIPO, vatandaşların, uygulayıcıların ve şirketlerin yararları için meşru ekosistemimize güven katmak amacıyla birbirine bağlı sistemlerdeki Blockchain’in potansiyelini araştırmak ve verilerin güvenliği ile değişmezliğini sağlamak için kararlı. Lojistik güvenliğini sağlamak, malların gerçekliğinden emin olmak, tüketicileri korumak, suçlu ve yasa dışı faaliyetlerle mücadele etmek için ağ tabanı güçlü olan bir birliğin kurulabileceğine inanıyoruz”.

Blockchain için fikri mülkiyet kullanım durumu, endüstrinin ilk günlerinde dijital mülkiyet belgelerini saklamak ve izlemek için Bitcoin Blockchain’i kullanan şirketler ile kuruldu. O zamandan beri, teknolojiyi Bitcoin temelli olmayan ağlara uygulayan bir dizi girişim ve proje ortaya çıktı.

Örneğin, geçtiğimiz yıl Amerikan Besteciler Derneği tarafından yapılan bir proje, yasal olarak korunan müzik eserlerinin sahipliğini takip etmek için bir platform geliştirmeye başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment