Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Bu Ülkenin Merkez Bankası ile İş Birliği Yapacak

Kripto paraları destekleyen gelişmeleriyle öne çıkan Karadağ, dijital merkez bankası parası (CBDC) projesi için Ripple (XRP) ile iş birliği yapacak.

Başbakan Dritan Abazović sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Karabağ Merkez Bankası’nın CBDC pilot projesinde Ripple ile çalışacağını duyurdu. Sağladıkları bu iş birliği sebebiyle mutluluk duyduğunu belirten başbakan, sektöre adapte olmak için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Öte yandan Avrupa Birliği’nin bir parçası olmamasına rağmen euro kullanan Karadağ’ın şu anda kendine ait bir ulusal para birimi bulunmadığından, gelecekteki potansiyel dijital para biriminin tam niteliği belirsizliğini koruyor.

Abazović gelişmeyle ilgili yaptığı açıklamada, CBDC veya stablecoin gibi bir ürün çıkarma planlarına dair şu detayları paylaştı:

Ripple ve Karadağ Merkez Bankası ile iş birliği içinde Karadağ için ilk dijital para birimini veya stablecoin’i oluşturmak üzere bir pilot proje başlattık.

Daha önce birçok kez kripto para yanlısı gelişmelerle gündeme gelen Karadağ, geçtiğimiz aylarda Ethereum (ETH) kurucusu Vitalik Buterin‘in de katıldığı bir panel düzenlemişti. O dönemde Buterin’e Karadağ vatandaşlığı verilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!