Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

LUNA Kurucusu Do Kwon’dan SEC Suçlamalarının Düşürülmesine Yönelik Talep

Terra (LUNA) kurucusu ve CEO’su Do Kwon’un avukatları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yöneltilen suçlamaların düşürülmesini talep etti.

Do Kwon’un avukatları ABD’de devam eden davaya yönelik yaptıkları başvuruda, TerraUSD’nin (UST) bir menkul kıymet değil para birimi olduğunu öne sürerek SEC tarafından yöneltilen suçlamaların düşürülmesini talep etti. Terra’nın iflasıyla birlikte milyarlarca dolar zarara neden olan Kwon, yaklaşık 1 senedir kaçak durumundaydı ve nihayetinde 23 Mart tarihinde Karadağ‘da yakalandı.

SEC, tutuklanmasının ardından kısa bir süre sonra Kwon hakkında menkul kıymet dolandırıcılığı suçlamasında bulundu. Kwon’un avukatları müvekkillerine karşı açılan bu davanın SEC’in yetki alanının dışında olduğu konusunda ısrarcı tavrını koruyor.

UST stablecoin’in bir para birimi olduğunun altını çizen avukatlar, SEC’in davaya dahil olan dijital varlıkları düzenleyemeyeceğini belirtilirken ayrıca Kwon’un şirketinin SEC kaydını gerektirecek herhangi bir menkul kıymet halka arzı gerçekleştirmediğini vurguladı. New York mahkemesine sunulan belgede konu hakkında şu ifadelere yer verildi:

Kongre SEC’e burada söz konusu olan dijital varlıkları düzenleme yetkisi vermemiştir.

Avukatların taleplerine rağmen SEC henüz bir geri adım atmazken kurumun 12 Mayıs tarihine kadar davanın düşürülme taleplerine itiraz etme hakkı var. Kwon hakkında halen daha cezai dolandırıcılık suçlamaları ve Güney Kore‘de sermaye piyasası kanunu ihlalleri suçlamaları dahil devam eden davalar bulunuyor. Hem ABD hem de Güney Kore, Kwon’un iadesini talep ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!