Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arthur Hayes Gerekli Şartı Açıkladı! Kripto Yatırımı Yapmak İçin Doğru An Ne Zaman?

Eski Bitmex CEO’su Arthur Hayes’ın analizine göre ABD Hazinesi tarafından gerçekleştirilen borç alımları devam ettiği sürece kripto para yatırımlarına devam edilmesinin mantıklı olacağını söyledi.

Arthur Hayes 20 Haziran tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı paylaşımda, ABD Hazinesinin yaşadığı likit sıkıntısı sonrasında borç alarak hesabını (TGA) yeniden doldurmaya başladığını ve yürütülen çalışmaların ise dolar üzerinde büyük çaplı olumsuz bir etki yaratmadığını belirtti. Bu durumun ise Bitcoin’i pozitif etkileyebileceğini ifade etti.

Resim

TGA’nın 450 milyar dolarlık rezerv seviyesine ulaştıktan sonra ABD Hazine Bakanlığının borç ihracını yavaşlatacağını öne süren eski CEO, mevcut durumda kripto para piyasasında endişelenecek bir şey görünmediğini ve dolar likiditesinin şu anda 77 milyar doların üzerinde seyrettiğini bildirdi.

Hayes, dolar likiditesinin pozitif kalmaya devam ettiği sürece portföyüne kripto para yatırımı eklemeyi sürdüreceğini belirtirken likiditenin eksiye döndüğü senaryoda kripto yatırımlarını yavaşlatacağını veya durduracağını ifade etti.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %0,1 değer kaybeden Bitcoin, son 24 saat içerisinde %1,3 yükseliş yaşayarak yazım itibariyle 26.873 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!