Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Asya Ülkesinden Web3’ü Kapsayan 112 Milyonluk Finansman Taahhüdü

Singapur Para Otoritesi (MAS) Web3 ve benzeri FinTech (finansal teknoloji) çözüm projeleri için yaklaşık 112 milyon dolara kadar fon sağlama taahhüdünde bulundu.

MAS 7 Ağustos tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, Finans Sektörü Teknoloji ve İnovasyon Programı (FTSI 3.0) kapsamında toplamda 3 yıllık bir süreçte Web3 ve benzeri FinTech çözüm projelerini desteklemek için 111,8 milyon dolara kadar fon sağlayacağını duyurdu.

Regülatör, finans sektörü içerisinde gelişen teknoloji ekosistemini destekleyerek inovasyonu hızlandırmayı ve güçlendirmeyi amaçladığını belirtti. Bu kapsamda Web3 dahil olmak üzere FinTech sektörü ile iş birliğinin önemini vurgulayan MAS, sektör kullanımı ve test aşamasına katılım aşamasında diğer aktörleri teşvik ederek projelere destek olacağını dile getirdi.

Ayrıca projelerin test edilmesi ve ticarileştirilmesi aşamasında hibe fonu sağlayacağını belirten MAS, işletme başına yapılacak yardımların 1,5 milyon doları geçmeyeceğini ve işletme harcamalarının %50’sini kapsayacağını ifade etti.

Yakın zamanda popüler bir kripto para merkezi olma yolunda büyük bir ilerleme kaydeden Singapur, Gemini ve Ripple (XRP) gibi kripto para şirketlerinin hedefinde yer almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!