Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı Gary Gensler’ın Kriptodan Sonra Hedefi Yapay Zeka: Bu Coinler Risk Altında!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto paraların ardından şimdi de yapay zeka sektörünü hedef aldı.

Kripto para sektörüne karşı sert tutumuyla sık sık gündeme gelen SEC Başkanı Gary Gensler’in yeni hedefi yapay zeka oldu. Özellikle 2023 yılının en dikkat çeken ve hızla gelişen başlıklarından biri olan yapay zeka için sert söylemlerde bulunan Gensler, “Dolandırıcılık, dolandırıcılıktır.” sözleriyle dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan ve etkileri halen daha devam eden ayı piyasasıyla birlikte birçok şirket kripto paraların yanı sıra yapay zeka yatırımlarıyla da öne çıkmıştı.

Konu hakkında sosyal medya platformu X üzerinden açıklamada bulunan Gensler, yapay zeka teknolojisine karşı tarafsız bir duruş sergilediklerini fakat ortaya çıkabilecek sorunların SEC’nin yetki alanında olacağını vurguladı:

Menkul kıymetler yasalarına göre dolandırıcılık dolandırıcılıktır. SEC, yatırımcıları, sermaye oluşumunu veya daha geniş anlamda piyasaları tehdit edebilecek her türlü dolandırıcılığı tespit etmeye ve kovuşturmaya odaklanmıştır. Biz, SEC olarak teknoloji konusunda tarafsızız. Aracın kendisinden ziyade sonuçlarına odaklanıyoruz. Yine de menkul kıymetler yasaları, yapay zeka teknolojisinin nasıl kullanıldığına bağlı olarak etkilenebilir. Mevcut yetkilerimiz dahilinde, YZ’nin hem mikro hem de makro zorluklarına karşı korunmaya odaklanıyoruz.

Yeni hedefi bu altcoinler mi?

Halihazırda kripto para karşıtı tavrı olduğu bilinen SEC’nin olası bir yapay zeka yaptırımında ilk hedefinin yapay zeka tokenları olacağı düşünülüyor. SEC’nin kripto para piyasasına paralel olarak yapay zeka projelerine karşı da bir yaptırım uygulaması durumunda birçok yapay zeka token’ının yanı sıra özellikle Fetch.ai (FET), SingularityNET (AGIX) ve The Graph (GRT) gibi sektörün önce yapay zeka kripto paralarının olumsuz etkilenmesini bekliyor.

Daha önce Binance ve Coinbase’e açtığı davalarda onlarca kripto parayı menkul kıymet olarak nitelendiren ve adeta zan altında bırakan SEC’in bir sonraki aşamada söz konusu yapay zeka altcoinlerine karşı da benzer bir tutum sergileme ve sıradaki hedef olarak belirleme olasılığı bunuluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!