Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin’den Ethereum Tabanlı Kripto Para Projesine Yatırım!

Ethereum (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin dahil olmak üzere birçok isim gizlilik protokolü Nocturne Labs’e milyonlarca dolarlık yatırım yaptı.

Ethereum tabanlı gizlilik protokolü Nocturne Labs 25 Ekim günü yapılan açıklamaya göre Vitalik Buterin, Bain Capital Crypto, Polychain Capital, Robot Ventures dahil birçok yatırımcıdan 6 milyon dolar değerinde tohum yatırım (seed funding) topladı.

Nocturne Labs CEO’su Luke Tchang bunun token dayanaklı bir öz sermaye turu olduğunu söylerken şirketin değerlemesi hakkında yorum yapmadı.

ABD merkezli Nocturne, kullanıcıların Ethereum ekosistemi içinde anonim olarak işlem yapmalarına olanak sağlamayı amaçlıyor. Eğer süreç başarıya ulaşırsa Nocturne Labs, sıfır bilgi (zero knowledge) teknolojisini kullanarak Ethereum için private accounts (özel hesaplar) işlemlerini aktif hale getirmiş olacak.

CEO Tchang, proje hakkındaki bir konuşmasında Nocturne Labs’ın Ethereum ekosistemi için sağlayacağı anonimliği şu ifadelerle aktarmıştı:

Kullanıcılar Nocturne içinde ‘dahili’ hesaplara sahip olacak ve bu hesaplardan fon alıp-satma işlemlerini anonim bir şekilde (hepsi aynı adrese bağlı değil) gerçekleşecek.

Ethereum mikserlerinin geçtiğimiz dönemlerde hem ABD’li kurumlarla hem de global çapta yaptırımların hedefin yer aldığını hatırlatan Tchang, Nocturne tarafından sunulan gizlilik protokolünün regülasyonlarla daha uyumlu olacağını öne sürdü.

CEO, Nocturne tarafından sunulan hizmetin normal bir Ethereum hesabı gibi faaliyet göstereceğini ama sıfır bilgi teknoloji sayesinde gizlilik sağlayan bir yapısı olacağını ifade etti:

Normal bir Ethereum hesabı gibi hissettiren ancak varlık ve işlem gizliliği olan bir platforma sahip olsaydınız, bu daha geniş bir benimseme şansına sahip olurdu.

Geçtiğimiz süreçte Tornado Cash gibi Ethereum gizlilik protokolleri ABD Hazine Bakanlığı’nın (DOJ) bir icra kurumu olan Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından yaptırıma tabi tutulmuştu.

ABD cephesi daha 1 hafta önce terör örgütlerinin kripto paralar üzerinden bağış topladığını gündeme getirerek birincil kara para aklama sorunu olarak “kripto para mikserlerini” işaret etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!