Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

12 Milyar Dolarlık Koreli Oyun Devi Başkanı: Gelecekte Blockchain Bütün Endüstrilerde Kullanılacak

Yerel haber kaynağı EDaily‘nin 20 Haziran tarihli haberine göre, Güney Kore’de bulunan en büyük oyun firmalarından birisi olan Netmarble‘ın başkanı blockchain teknolojisinin çok yakında bütün endüstrilerde kullanılacağına inanmakta.

Netmarble 2016 yılında bildirdiği yıllık 1.5 trilyonluk Kore wonu kazancı ile şu an toplamda 12.86 trilyon won (yaklaşık 11.59 milyar dolar) gibi bir piyasa hacmine sahip.

Seul’da düzenlenen Yıllık Strateji Forumunun, Dokuzuncusu esnasında, firmanın başkanı Bang Joon-hyuk bir üniversite öğrencisinin blockchain’in geleceği hakkındaki sorusuna yanıt verdi:

”Blockchain sahip olduğu objektiflik, güvenilirlik ve güvenlik unsurları sayesinde gelecekte bütün endüstrilere uygulanacak.”

Blockchain’in mevcut popülaritesinin bir balon olup olmadığı sorulduğunda ise başkan blockchain yeniliğini internet ile kıyaslayıp şu cevabı verdi:

”İnternet bir balon değildi. İnternet bütün endüstri modellerini uygun bir hale getirdi. Blockchain bir balon değil çünkü blockchain kullanarak bitcoin’e yatırım yapmış insanlar var. Bitcoin ve blockchain bu teknolojileri bilmeyenler için bir balon olarak gözükse de aslında bunları bilenler için bir fırsat.”

Bang Joon-hyuk kıyaslamasına devam edip blockchain’in daha başlangıç döneminde olmasından dolayı bu teknolojiden faydalanmanın 1980’lerdeki internet girişimcilerinin elde ettiği başarılara benzer başarılar getirebileceğini ifade etti:

”Görünüşe göre böyle bir fırsat her on yılda bir geliyor […] şimdiyse bu fırsatı blockchain’in sunmasını umuyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment