Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre Menkul Kıymetler Borsası Blockchain Tabanlı Ticaret Platformu Oluşturuyor

İsviçre Menkul Kıymetler Borsası (SIX), daha fazla yatırımcı çekmek adına menkul kıymetler gibi geleneksel finansal araçları token haline getirecek bir blok zincir teknolojisi tabanlı ticaret platformu oluşturmayı planladıklarını söyledi. Yeni dijital servis 2019’un ortasında, kripto para ticaretine yönelik bir plan olmaksızın başlayacak ancak yalnızca temel teknolojileri kullanan bir blok zinciri kullanacak.

İsviçre Menkul Kıymetleri Borsası’nın bu yeni projesi, çeşitli piyasa katılımcılarının ICO lansmanı da dahil olmak üzere platformda kendi iş modellerini geliştirmelerine izin vermeyi amaçlamaktadır.

Hizmet bunların yanında mevcut menkul kıymetlerin ve banka dışı varlıkların daha önce iptal edilemeyen mal varlıklarını tekrar kullanılabilir hale getirecek şekilde düzenlenmesine olanak tanıyacak. Ayrıca ticaret, yerleşim ve saklama alt yapısını da bütünleştirecek.

Planlanan tokenizasyon projesi, İsviçre Finans Piyasası Denetleme Kurumu (FINMA) ve merkez bankası tarafından yapılan aynı düzenlemeye tabi olacak. Çünkü borsanın sahibi kayıtlı bir finansal piyasa alt yapısı sağlayıcıdır.

İsviçre Menkul Kıymetler Borsası’nda Menkul Kıymetler ve Borsa Müdürü olan Thomas Zeeb konu ile ilgili olarak bir açıklamada bulundu ve şu sözleri söyledi:

” Dijital alan şu anda bazı önemli zorluklar ile karşı karşıya. Bunların arasında, resmi güvenlik, güvenlik, istikrar, şeffaflık ve hesap verebilirlik sağlayan bir düzenlemenin yokluğu yer almaktadır. Bunların hepsi güven eksikliğine neden olmaktadır. Varlıkların alım satımındaki zorluk daha azken varlıkların güvenliği dahil olmak üzere gözetim ve varlık hizmetlerindeki zorluk daha fazla. “

Geçtiğimiz yıl Avustralya Menkul Kıymetler Borsası (ASX), para biriktirmek için esnafı rahatlatmak ve rayına oturmak için blok zinciri kullanma planını açıklamıştı. Bir dağıtılmış defter teknolojisi (DTL) olarak geliştirilen blok zinciri teknolojisi, maliyeti azaltabilir ve işlemleri hızlandırabilir. Ayrıca tüm değişiklikleri izlerken kayıt altına alır. Daha da fazlası, güvenlik ve şeffaflık sağlar.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment