Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Madencilik Devi, Opera’ya 50 Milyon Dolar Yatırım Yapıyor

Çinli dev madencilik şirketi Bitmain, Norveç merkezli ünlü internet tarayıcısı Opera’ya 50 milyom dolar tutarında bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. Bitmain’in bu yatırımı sonrası Opera hisselerinin ne kadarına sahip olduğu ise henüz gizemini koruyor.

Bitcoin madenciliğinde artık tek başına bir dev haline gelen ve 2017 yılı boyunca yaptığı faaliyetler sonucunda tam 4 milyar dolarlık bir kar elde eden firma, gizlilik noktasında da diğer firmalardan keskin bir hat ile ayrılıyor.

Buna ek olarak, birçok madencilik firmasının aksine Bitmain, ASIC cihazlarının ekipmanlarını da kendisi üretiyor ve bu cihazlarla madencilik yapıyor. Özellikle şirket, yakın dönemde Bitcoin işlemci gücünde kontrolü ele almaya başlaması ile gündeme gelmiş ve bu gelişmeler; kripto para camiasında bir merkezileşme mi yaşanıyor sorusunu akıllara güçlü bir şekilde getirmişti.

Opera firması da, gerek masa üstü gerekse de mobil ortamlarda internet tarayacısı olarak görev yapıyor ve çok ciddi bir kullanıcıya hitap ediyor. Mart ayında şirket tarafından paylaşılan verilerde, dünya genelinde 350 milyon kişinin Opera kullandığı ifade edilmişti. Firma ocak ayında ise kullanıcılarının tarayıcı üzerinden kötü niyetli kripto para yazılımlarına maruz kalmaması için geliştirdiği sistemle de gündeme gelmişti.

Borsaya açılan firma, 30 Haziran tarihinde SEC’e yaptığı yazılı başvuruda IPO sonucu elde edeceği gelirleri, ürün pazarlama, araştırma geliştirme ve marka yaratma süreçlerinde harcayacağını belirtmişti. Opera hisseleri şu anda NASDAQ’da OPRA kısaltması ile alınıp satılabiliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment