Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şok: Hindistan, Çoğunluğu Oluşturan Partinin Kripto Para ile Para Aklaması İddiaları ile Çalkalanıyor

Hindistan’da muhalefet partisi INC, büyük Bitcoin dolandırıcılığı ile ilgili bir soruşturma talep ettiklerini açıkladı. Yerel basında çıkan haberlere göre iddia edilen bu dolandırıcılık, parlementoda çoğunluğu sağlayan Bharatiya Janata Party’de (BJP) görev yapan üst düzey yetkilileri de içeriyor.

INC’nin üst düzey yöneticilerinden Shaktisinh Gohil BJP yetkililerinin ‘birkaç katmanlı’ bir Bitcoin dolandırıcılığı yapıp kara para akladığını iddia ederken, ilgili devlet biriminin tespit ettiği miktarın ise yaklaşık 723 milyon dolar tutarında olduğunu açıkladı. Yerel basında çıkan haberlere göre INC, temyiz heyetine bu meseleyi resmi olarak incelemesi için başvuruda da bulundu.

Gohil yaptığı açıklamada parlementoda çoğunluğu elinde bulunduran BJP üyelerinin Bitcoin ile kara para akladığını belirtirken, olayın ilk olarak Nisan ayında patlak verdiğini belirtti. Gohil, o dönem Hintli bir iş adamı olan Sailes Bhatt’ın, Hint Kriminal Olaylar araştırma departmanına başvurduğunu belirtti. Bhatt’ın o dönem kendisinden zorla 200 Bitcoin alındığını iddia ettiği ve konuyla ilgili yasal işlem talep ettiği de gelen haberler arasında.

Bhatt’ın konuyla ilgili suçladığı kişinin ise BJP yöneticisi ve de meclis üyesi olan Nalin Kotadiya olduğunu aktaran Gohil, Kotadiya’nın kendisinden fidye talep ettiğini belirtti. Ardından ilgili departman, konuyla ilgili bir soruşturma açarken soruşturmada aralarında polis yetkilisi Jagdish Patel’in de bulunduğu birçok kişi göz altına alınmıştı.

Kotadiya’nın daha sonra suçlamaları reddettiği ve kaçtığı belirtilirken, Kriminal Departman yetkilileri, tutuklama emrine rağmen Kotadiya’nın izine rastlanamadığını belirtti. Gohil, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Kotadiya’nın yakalanması durumunda kendisinin birçok üst düzey yetkiliyi ele vereceğini ve bu yüzden saklandığını belirtti.

Gohil, Modi hükümetinin de bu ilgili olayda üç maymunu oynadığını belirtirken olanlara gözlerini kapadıkları gerekçesiyle onlardan da razı olmadığını belirtti. Konunun agresif ve kararlı bir şekilde üzerine gidilmesi halinde çok daha kolay çözülebileceğini belirten Gohil, bunu yapmadıkları için hükümetin büyük bir hata yaptığını belirtti.

Yetkililerin bir yerde de kendilerini korumak için böylesi bir işe girişmediklerini belirten Gohil, bu yüzden Hint halkının böylesi büyük bir olayı tam hatlarıyla öğrenemediğini ve bunun da büyük bir rahatsızlık yarattığını sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment