Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 60 Binde Tutunmaya Çalışıyor: Mt. Gox Satışları Sürpriz Yapabilir!

İflas süreci kapsamında geri ödemelere başlayacak Mt. Gox’un satış baskısı beklenenden az olabilir.

2010 yılında kurulan Mt. Gox, 2014’teki 850 bin Bitcoin değerindeki hack saldırısından önce dünyanın en büyük kripto para borsasıydı. Çalınan paraların yaklaşık yüzde 20’si geri alınmıştı.

Uzun bir bekleyiş sürecinin ardından geri dağıtımlara başlamaya hazırlanan borsanın, 142 bin Bitcoin (9,6 milyar dolar) ve 143 bin Bitcoin Cash (66 milyon dolar) dağıtacağı düşünülüyordu.

Fakat konuya farklı bir bakış açısı katan Galaxy Araştırma Müdürü Alex Thorn, beklenenden daha az Bitcoin dağıtımı olabileceğini ve bunun da daha az satış baskısı yaratacağını kaydetti.

Thorn yaptığı araştırmaya göre alacaklıların %75’inin Temmuz ayında “erken” ödeme alacağını, yani yaklaşık 95.000 BTC dağıtılacağını dile getirdi.

Bunun 65.000 BTC’lik kısmının bireysel alacaklılara gideceğini ancak bunların çoğunun beklediğinden daha “elmas elli” olabileceğini öngördü:

İnsanların düşündüğünden daha az coin dağıtılacağını ve bunun piyasanın beklediğinden daha az Bitcoin satış baskısına neden olacağını düşünüyoruz.

Bitcoin 60 bin dolarda tutunuyor

Bitcoin’in 2014’teki fiyatıyla günümüzdeki fiyatı arasında büyük bir fark bulunuyor. Kripto para takipçileri, Mt. Gox kullanıcılarının BTC’lerini geri aldıktan sonra bunları elden çıkaracağını ve piyasada bir satış baskısına yol açabileceğini düşünüyor.

Geçtiğimiz süreçte Mt. Gox’un geri ödeme yapacağına dair haberler, genellikle fiyatta kısa sürelide olsa düşüş getirmişti.

Benzer bir etkiyle 63 bin dolar seviyesinden 60 bin doların altına kadar sarkan Bitcoin, bu fiyat bandını tutmayı başardı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2 değer kaybeden Bitcoin, yazım esnasında 60.900 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!