Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether CEO’sundan Kaos Yaratan İddia: OpenAI Korkunç Bir Saldırıya Uğradı!

Dünyanın en büyük stablecoin’i Tether’in (USDT) CEO’su Paolo Ardoino, OpenAI iddiasıyla gündeme geldi.

Paolo Ardoino kısa süre önce X hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda, yapay zeka protokolü OpenAI’ın saldırıya uğradığını öne sürdü.

Bu durumu “korkutucu” olarak nitelendiren CEO, böyle olayların kullanıcı verilerinin gizliliği ve bağımsızlığı açısından ciddi tehlikeler yaratabileceğini kaydetti:

OpenAI bir süre önce saldırıya uğramış gibi görünüyor. Korkutucu. Yerel olarak çalıştırılabilir yapay zeka modelleri, insanların gizliliğini korumanın ve dayanıklılığı/bağımsızlığı sağlamanın tek yoludur. Yeni nesil akıllı telefonlar ve dizüstü bilgisayarlar, genel LLM’lerde kullanıcının kendi verileriyle ince ayar yapabilecek kadar güçlüdür ve cihazdaki geliştirmeleri yerel olarak korur.

Yapay zeka trendi sönüyor mu?

Yapay zeka trendinin yükselişinde önemli bir rol üstlenen OpenAI, kripto para piyasası için de bu alanda bir trendin doğmasına öncülük etmişti.

Söz konusu trendin en önemli aktörlerinden biri de NVIDIA oldu. Kripto para piyasası 2024 yılının başından bu yana on binlerce yapay zeka temalı meme coin’in ve altcoin’in doğuşuna tanıklık etti. Bunlardan biri de OpenAI kurucularından Sam Altman tarafından geliştirilen Worldcoin (WLD) oldu.

Fakat trendin sarsılması ve kripto para piyasasındaki genel düşüşe karşı koyamayan WLD, son 1 ay içerisinde %60 değer kaybı yaşadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!