Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Kullanıcısı Milyonlarından Oldu: Bu Borsada İşlem Yapanlar Dikkat Etmeli!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in kullanıcısı, yaklaşık 2 milyon dolarlık dolandırıcılığa maruz kaldı.

Son zamanlarda artan saldırılarla birlikte en az üç Coinbase kullanıcısı ve bir kripto para kullanıcısı, Coinbase’i taklit eden dolandırıcıların hedefi oldu. Bu dolandırıcılık olaylarından birinde, mağdur olduğunu belirten bir kişi 1,7 milyon dolarının çalındığını iddia etti.

Edge & Node’un kurucu ortağı Tegan Kline, 7 Temmuz’da X platformunda “yakın arkadaşının” bir gün önce özel cüzdanının dolandırıcılar tarafından nasıl boşaltıldığını anlatan bir açıklama paylaştı.

Akıllara durgunluk getiren dolandırıcılık yöntemi

Mağdur, Coinbase’in güvenlik ekibinden olduğunu iddia eden birinin kendisini aradığını ve e-posta yoluyla Coinbase’den geliyormuş gibi görünen bir doğrulama ile “resmi bir Coinbase temsilcisiyle” konuştuğunu doğruladığını belirtti.

Dolandırıcı, mağdura cüzdanının “doğrudan blockchain ile bağlantı kurduğunu” ve bu durumun cüzdandan çıkış işlemlerine neden olduğunu iddia etti.

Ardından yine Coinbase’den geliyormuş gibi görünen bir e-posta daha göndererek bir çıkış işlemini gösterdi. Dolandırıcı, mağduru işlemleri durdurmak için seed phrase (anahtar kelimeleri) girmesi gereken bir web sitesine yönlendirdi. Mağdur, bunun güvenli olmadığını bilmesine rağmen seed phrase’in “bir kısmını” girdi.

Mağdurun iddiasına göre, birkaç saat sonra cüzdanından 1,7 milyon dolar çekildi. Hiro Systems CEO’su Alex Miller, bu tür web sitelerinin bilgileri girildiği anda topladığını ve mağdurun seed phrase’in bir kısmını paylaşmasının, dolandırıcıların geri kalanını brute force (kaba kuvvet) yöntemiyle çözmesi için yeterli olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!