Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Piyasası Çakıldı, 100 Milyon Dolarlık Ethereum Balinası Harekete Geçti

Kripto para piyasası genelinde büyük bir düşüş yaşanırken akıllı bir balina, yüklü miktarda Ethereum (ETH) satın aldı.

Blockchain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan bilgilere göre bir balina, Aave platformundan 3,3 milyon dolar değerinde USDT borç aldı.

Bunları daha sonra Binance borsasına yatıran balinanın 6 bin Ethereum çektiği görüldü. Sabah 5 sularında yapılan bu işlemin değeri yaklaşık 13,9 milyon dolardı. Lookonchain kayıtlarına göre bu balina, borç alıp vererek Ethereum’dan uzun pozisyon alıyor. Balina, Aave’ye 42 bin 663 Ethereum yatırdı ve 28,6 milyon USDT çekti.

CoinGecko verilerine göre kripto para piyasasının toplam değeri, son 24 saat içerisinde yüzde 13,1 düştü. Aynı süreç içerisinde Bitcoin, yüzde 12,4 oranında değer kaybederken Ethereum, yüzde 19,8 değer kaybetti.

Global çaplı finansal belirsizlikler ve negatif veriler düşüşün temel sebepleri arasında yer aldı. Geçen hafta açıklanan verilerde ortaya çıkan ABD işsizlik oranındaki artışlar, Japon Yen’i özelinde hafta başı itibarıyla yaşanan %8’lik düşüş, global risk ve fiyatlardaki denge arayışı tüm dünya piyasalarında kırmızı bir başlangıca sebep oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!