Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in 50 Bin Doların Altına Düşüşü Dev Kripto Para Borsalarını Vurdu!

Bitcoin fiyatının 49bin dolara kadar gerilemesi, kripto para borsalarının gelirlerini kötü etkiledi.

2023’ün ilk çeyreğinde oldukça popüler olan taşıma ticareti (carry trading) stratejisi, iki piyasa arasındaki fiyat farklılıklarından kar elde etmeyi hedefliyor. Ancak Bitcoin fiyatının 50.000 dolara düşmesi, bu stratejiyi uygulayan yatırımcılar için hayal kırıklığına yol açtı.

Velo Data’ya göre dünyanın en büyük kripto borsası Binance’deki yıllıklandırılmış üç aylık vadeli işlem prim oranı, Nisan 2023‘ten bu yana en düşük seviyeye inerek %3,32’ye geriledi.

OKX ve Deribit gibi diğer kripto borsalarında da vadeli işlem primlerinde benzer bir düşüş gözleniyor.

Bununla birlikte kurumlar tarafından tercih edilen düzenlenmiş Chicago Ticaret Borsası’ndaki vadeli işlemler, şu anda spot fiyatlarla neredeyse aynı seviyede işlem görüyor.

Bu durum, spot piyasada veya ABD’de listelenen ETF’lerde uzun pozisyon almayı ve aynı anda vadeli işlemleri satmayı içeren klasik nakit ve carry trading getirisinin, 10 yıllık ABD Hazine tahvili ile eşit veya daha düşük olduğu anlamına gelebilir.

Bu strateji, vadeli işlemlerin %20’nin üzerinde prim yaptığı ve spot ETF’lere olan girişlerin büyük bir kısmını oluşturduğu ilk çeyrekte kurumlar arasında oldukça popülerdi. Ancak, Bitcoin fiyatındaki sert düşüşle birlikte bu strateji, carry trading yapan yatırımcılar için artık eskisi kadar cazip değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!