Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Matrixport Bitcoin Değerinin Altında Dedi: Boğanın Geri Dönüşü İçin Tarih Verdi!

Araştırma şirketi Matrixport tarafından 9 Ağustos günü sunulan raporda kripto para piyasasının son durumuna yer verildi.

Matrixport tarafından sunulan söz konusu raporda, Bitcoin’in gelecek hafta açıklanacak ABD enflasyon verilerini beklerken, fiyatların şu anda aşırı satıldığı belirtildi. Tarihsel olarak, Bitcoin’in bu tür koşullarda toparlanma eğiliminde olduğu ve yaklaşan enflasyon verilerinin bu toparlanmayı tetikleyebileceği işaret edildi.

Raporda, gelecek hafta açıklanacak ABD enflasyon verilerinin ardından bir rahatlama rallisinin başlayabileceği vurgulandı.

Riskli varlıklar için makroekonomik koşulların hala önemli bir rol oynadığı, ancak son dönemde ekonomik büyüme ve işgücü piyasası endişelerine odaklanıldığı vurgulandı. Yatırımcıların, enflasyon verisinin %3’ün altına düşmesi halinde olumlu bir tepki verebileceği vurgulandı.

Tarihsel veriler teyit ediyor

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi, düşük volatilite dönemlerinden yararlanmanın önemine dikkat çekildi. Bu tür dönemlerde opsiyon fiyatlarının daha cazip hale geldiği ve düşük riskli alım opsiyonları kullanarak portföylerin korunmasının stratejik bir hamle olabileceği aktarıldı.

Ağustos ayının düşük hacim ve likidite nedeniyle genellikle zayıf getirilere yol açtığı, ancak mevcut durumun bir alım fırsatı sunabileceği kaydedildi. Geçtiğimiz pazartesi günü yaşanan %18’lik düşüşün, zayıf sezonun getirdiği düşük momentumun ve zorlu ticaret koşullarının bir yansıması olarak değerlendirildiği işaret edildi.

Politik arenada, Joe Biden’ın Kamala Harris ile değiştirilmesinin Cumhuriyetçilerin 2024 ABD başkanlık seçimlerindeki şansını azalttığı, Harris’in Trump’a karşı önde olduğu ifade edildi. Bu gelişmenin Bitcoin üzerindeki etkilerini gösterdiği ve Harris’in 21 Temmuz’da başkan olarak atanmasının Bitcoin rallisinin hız kesmesine neden olduğu belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!