Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Sektörü ve Beyaz Saray Aynı Masada Buluştu: İşte Önemli Noktalar!

ABD’nin önde gelen kripto sektörü liderleri, Beyaz Saray yetkilileriyle gelecekteki kripto politikalarını görüşmek üzere yaklaşık bir ay içinde ikinci kez sanal ortamda bir araya geldi.

Kripto para piyasasının önemli isimleri ve Beyaz Saray aynı masada buluştu. Toplantı, Perşembe günü Doğu saatiyle öğle öncesinde gerçekleşti.

Toplantıya katılan hükümet yetkilileri arasında ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, Ulusal Ekonomik Konsey Direktörü Lael Brainard, Beyaz Saray başkan yardımcısı Bruce Reed ve ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in yasama işlerinden sorumlu direktörü Kristine Lucius yer aldı. Etkinlik, Kaliforniya milletvekili Ro Khanna tarafından organize edildi.

Kripto sektöründen ise Ripple yöneticileri Brad Garlinghouse ve Chris Larsen, Uniswap CEO’su Hayden Adams, Stellar Development Foundation’dan Denelle Dixon, Circle CEO’su Jeremy Allaire, milyarder yatırımcı Mark Cuban, Coinbase’in Baş Hukuk Müşaviri Paul Grewal ve eski Beyaz Saray İletişim Direktörü Anthony Scaramucci gibi isimler toplantıya katıldı.

Toplantıda ayrıca, Beyaz Saray’dan politika danışmanı Joshua Schenk, girişim sermayedarı Ron Conway, Andreessen Horowitz ortağı Chris Dixon, Electric Capital Kurucu Ortağı Avichal Garg ve Kraken CEO’su David Ripley de yer aldı.

Toplantıda, sektördeki bazı sorunlar ve şikayetler dile getirildi, ancak aynı zamanda kullanım alanları ve politika sonuçları da tartışıldı. Görüşmeler, düzenleyicilerin nelere dikkat etmesi gerektiği ve kripto sektörünün ekonomik etkisi üzerine yoğunlaştı.

Geçen ay, Başkan Biden’ın kıdemli danışmanı Anita Dunn, bazı milletvekilleri ve kripto sektörü liderleri, Washington D.C.’deki Willard Hotel’de yine Ro Khanna’nın ev sahipliğinde bir toplantı yapmışlardı.

Bu toplantıda, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) aldığı kararlar, kurumun muhasebe bülteni ve Biden yönetiminin kripto sektörüyle daha fazla etkileşimde bulunması gerekliliği gibi konular ele alınmıştı. Ancak, bu perşembe günkü toplantının daha küçük çaplı olduğu belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!