Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Efsanevi Trader Bollinger Altcoin Paylaştı: Bin Kelimeye Bedel Sinyali Gösterdi!

Efsanevi trader John Bollinger, Litecoin (LTC) üzerine yaptığı güncel paylaşımla dikkat çekti.

Ünlü Bollinger Bantları göstergesinin mucidi efsanevi trader John Bollinger, sosyal medyada uzun süren sessizliğini bozarak kripto piyasası ve özellikle Litecoin (LTC) hakkında bir paylaşım yaptı.

Bollinger Litecoin’in fiyat grafiğini paylaşarak, “bu resim bin kelimeye bedeldir” ifadesini kullandı. Bu ifadeyi seçmesi tesadüf değildi; Bollinger, Litecoin örneği üzerinden takipçilerinin Bollinger Bandı sıkışmaları ve baş şaşırtmacası (Head Fakes) ile ilgili sorularını yanıtlamak istedi.

Bollinger Bandı sıkışması, bantların daralması ve düşük volatilite sinyali verdiği bir durumdur. Bu durum, genellikle büyük fiyat değişikliklerinden önce meydana gelir ve piyasa momentum kazandıkça sıkışmanın çözülmesiyle birlikte fiyatlar keskin bir şekilde yükselip düşebilir.

Trader’lar, bu durumu potansiyel bir breakout noktası olarak görür ve fiyatların sıkışmanın ardından hızla değişebileceğini öngörürler.

Öte yandan, baş şaşırtmacası ise piyasanın bir yönde breakout yapacak gibi görünmesi ancak ardından hızla tersine dönmesidir. Bu durum, trader’ları hazırlıksız yakalayabilir ve eğer ilk breakout’a onay almadan tepki verirlerse potansiyel kayıplara yol açabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!