Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Kripto Para Borsası, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin Resmi Sponsoru Oldu

Dünyanın en prestijli turnuvalarından UEFA Şampiyonlar Ligi, kripto para sektöründeki yeni sponsorunu buldu.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Crypto.com, Şampiyonlar Ligi’nin resmi sponsoru oldu. Şirket, bundan iki yıl önce benzer bir anlaşma yapmaya yanaşmış ancak bu daha sonra iptal olmuştu.

Crypto.com’un sponsorluğu, bugün Varşova’da Real Madrid ile Atalanta arasında oynanacak Süper Kupa maçı sırasında resmen duyurulacak.

Anlaşmanın toplam değeri veya süresi ile ilgili herhangi bir bilgi verilmedi. Crypto.com, 2022’de iptal edilen Şampiyonlar Ligi sponsorluğunun 495 milyon dolar değerinde olduğunu belirtmişti.

Ayı piyasasından etkilenmişti

Singapur merkezli kripto para borsası, Birleşik Krallık, Fransa ve İtalya’daki lisanslarıyla ilgili yaşanan yasal sorunlar nedeniyle bu beş yıllık anlaşmadan çekilme kararı almıştı.

Crypto.com, 2021 ve 2022 döneminde spor alanında en aktif şekilde sponsorluk kovalayan kripto para firmalarından biri olarak ön plana çıktı. NBA’in Los Angeles Lakers ve NHL’in Los Angeles Kings takımlarının ev sahibi olduğu stadyumun isim haklarını da içeren anlaşmalar imzaladı.

İlerleyen dönemde başlayan ayı piyasası ile birlikte bu tür anlaşmaların sayısı azaldı. Ancak görünüşe göre bunlar yeniden hız kazanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!