Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Yatırım Firmalarıyla Solana İçin Görüştü: İşte Görüşmenin Detayları

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), potansiyel Solana ETF ihraççılarıyla Solana’nın bir menkul kıymet olarak sınıflandırılma ihtimali konusunda endişelerini dile getirdi.

Bu gelişme, Cboe BZX’nin ilgili 19b-4 başvurularını geri çekmeden önce gerçekleşti. Konuya yakın bir kaynağa göre bu görüşmelerin ardından SEC ve Cboe, 19b-4 formlarını Federal Kayıt’a göndermemeye karar verdi. Bu adım, onay sürecini başlatacak ve SEC üzerinde Solana ETF’leriyle ilgili karar alma baskısı yaratacaktı.

Hafta sonu yapılan bir incelemede, 19b-4 başvurularının artık Cboe web sitesinde yer almadığı görüldü. Aynı şekilde, bu başvurular şu an Federal Kayıt’ta da bulunmuyor. Bir ETF’nin onaylanması için 19b-4 formlarının onaylanması ve S-1 kayıt belgelerinin yürürlüğe girmesi gerekiyor. Ancak S-1 formları SEC üzerinde belirli bir son tarih baskısı yaratmıyor.

VanEck’in Solana ETF’si için S-1 kayıt belgesi hala SEC’nin EDGAR sisteminde görünürken, 21Shares’in S-1 kayıt belgesi arama sonuçlarında artık yer almıyor.

SEC’nin bu tavrı ihraççılar için sürpriz olmadı. Çünkü SEC, daha önceki mahkeme dosyalarında Solana’yı bir menkul kıymet olarak nitelendirmişti. Bu nedenle, bu başvuruların geri çekilmesi ya da revize edilmesi bekleniyordu. Kaynağa göre gelecekte yeni başvurular veya 19b-4’lerde değişiklikler yapılabilir ve bu başvurular Solana’nın bir menkul kıymet olmadığı yönünde daha güçlü bir argüman içerebilir.

21Shares İletişim Başkanı Audrey Belloff, “Şu anda düzenleyici süreç hakkında yorum yapamıyoruz. ABD ve dünya genelinde yatırımcılara kripto paralara erişim imkanı sunmaya kararlıyız” dedi.

Gözler bu yılki seçimlere çevrildi

Bitcoin ve Ethereum ETF’leri gerekli düzenleyici engelleri aşarak piyasaya sürülmüş olsa da, birçok piyasa uzmanı SEC’nin yeni Solana fonlarını onaylama konusunda daha da isteksiz olacağını öngörüyor.

The ETF Store’un başkanı Nate Geraci, 17 Ağustos’ta yaptığı bir açıklamada, Solana ETF’lerinin mevcut Biden Yönetimi altında onay alma şansının olmadığını belirtti.

Bloomberg Intelligence ETF uzmanı James Seyffart da X platformunda yaptığı paylaşımda, fonun 2025’te Beyaz Saray ve SEC’de yeni bir yönetim olursa piyasaya çıkma şansının olabileceğini, ancak bunun bile garanti olmadığını ifade etti.

SEC, Solana’nın bir menkul kıymet olduğunu iddia ederken, VanEck bu kripto paranın bir emtia olduğunu ve Bitcoin ile Ether gibi işlediğini savunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!