Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Dünyasının Korktuğu Başına Gelebilir: Hazine Bakanı mı Olacak?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) başkanı Gary Gensler, Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerini Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in kazanması durumunda Hazine Bakanı olarak aday gösterilebilir.

Washington Reporter, “Çeşitli kıdemli Senato çalışanları, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in Kasım’da kazanması halinde Gensler’i Hazine Bakanı olarak aday göstermeyi planladığını” belirtiyor.

Kripto para sektörü sevmiyor

Gensler, 2021’de Başkan Joe Biden tarafından SEC Başkanı olarak atanmıştı ve Coinbase, Kraken ve Uniswap gibi önde gelen projelere ve şirketlere karşı uyguladığı yaptırımlarla kripto dünyasında sert bir muhalif olarak tanındı.

Gensler’in kriptoya yönelik tutumu, her iki partiden de eleştiri aldı. Minnesota’dan Cumhuriyetçi Temsilci Senatör Tom Emmer, Gensler’in “serbest piyasaları, inovasyonu ve küresel rekabetçiliği yok etme misyonuna” karşı çıkılması gerektiğini savunurken, New York’tan Demokrat Temsilci Ritchie Torres, Gensler’in menkul kıymetler yasalarını anlamasının “esnek ve manipülatif” olduğunu ifade etti.

Gensler, daha önce Obama döneminde ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun başkanlığını yapmış ve Sarbanes-Oxley Yasası’nı hazırlarken ABD Senatörü Paul Sarbanes’e kıdemli danışman olarak görev yapmıştı. SEC’deki görev süresi 2026’da sona eriyor, ancak eski Başkan Donald Trump’ın tekrar seçilmesi durumunda bu süre belirsizleşebilir.

Herkes inandırıcı bulmuyor

Bazı kesimler bu haberin doğruluğuna şüpheyle yaklaşıyor. Avanti Bank CEO’su ve Wyoming blockchain öncüsü Caitlin Long, sosyal medya platformu X’te Gensler’in kendisinin bu söylentiyi başlatmış olabileceğini belirterek, “Hepimizi şaşırtmak için bu söylentiyi başlatmış olabilir” dedi.

Bloomberg Intelligence analisti Eric Balchunas da X’te yaptığı paylaşımda, “Bu söylentinin tamamen uydurma olabileceğini” söyledi. Balchunas, “Eğer bir Cumhuriyetçi olsaydınız ve kripto seçmenini güçlendirmek isteseydiniz, Gensler’in daha fazla güç sahibi olmasını sağlamak kadar etkili bir şey düşünmek zor olurdu. Gerçek olmasa bile, bu çok etkili” ifadelerini kullandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!