Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Şirketi Bitcoin Daha Önce Bu Nedenle Uçmuştu Dedi, Zirve Sinyalini Veri!

21Shares analisti, FED Başkanının açıklamalarının ardından yükselen Bitcoin’de yeni yükselişler beklediğini açıkladı. 

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, yıllık Jackson Hole Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada, faiz indirimlerinin yakın zamanda geleceğine dair en güçlü sinyali verdi. Bu haberin ardından Bitcoin fiyatı 63.000 doların üzerine çıktı ve analistler, FED’in faiz indirimlerine başlamasıyla birlikte daha fazla kazanç beklendiğini belirtiyor.

Kripto para yatırım şirketi 21Shares’te araştırmacı olan Leena ElDeeb, önceki faiz indirimlerinin kripto para fiyatlarının artması için olumlu olduğunu söyledi. ElDeeb, Mart 2020’deki 150 baz puanlık faiz indiriminin ardından toplam kripto para piyasasının %450 oranında büyüdüğünü ve Bitcoin’in fiyatının %200 arttığını hatırlattı.

Bitcoin için katalizör

ElDeeb ayrıca, “dolaşımda olan para miktarını gösteren bir ölçüt” olan M2 para arzındaki değişikliklerin Bitcoin fiyatının yükselmesi için potansiyel bir katalizör olabileceğini vurguladı. Bitcoin fiyatının genellikle M2 para arzı “dip” yapmadan birkaç ay önce en düşük seviyeye ulaştığını ve ardından hızla yükseldiğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!